• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Wildspecerijen

Het herfstseizoen is van start en dit brengt weer typische seizoenproducten met zich mee zoals wild, paddenstoelen en pompoenen. Maar ook typische smaken van specerijen komen weer terug. Denk maar aan kruidnagel, laurier en kaneel. De laatste jaren zie je steeds vaker dat chefs gaan experimenteren met andere specerijen zoals steranijs ter vervanging van kruidnagel en laurier. Grote trends hierin zijn diverse kant-en-klare mixen zoals een Peruaanse kruidenmix. Deze zijn pittig en fruitig en passen daarom ook goed bij onze wildproducten.

Niet alleen smaken veranderen, ook de technieken om deze smaken in het product te laten trekken. Zo kan je specerijen met olie mengen en dit als laagje op het product meegeven aan de bereiding. Dit doe je bij mooie vleesdelen die weinig toevoeging behoeft zoals wilde eenden filet. Wil je de smaak tot diep in je product? Dan zijn sous-vide en marineren met vacuümbereiding een slimme methode bij bijvoorbeeld een eendenbout.

Het doel van beide technieken is smaak toevoegen en in je product laten trekken. Dit noemen ze ook wel omose werking: zout neemt de specerijen mee. Door het zout kan het product uitdrogen. In de kant-en-klare specerijenmixen van Verstegen zit ingekapseld zout waardoor het product minder snel uitdroogt.

Marineren

Vlees marineren doe je altijd op waterbasis, olie trekt namelijk niet in het product. Een goed resultaat duurt minimaal 6 uur. Je kunt het product ook met de marinade in een open bakje in de vacuümkamer van vacumeermachine zetten (dus niet in een zak). Na vier of vijf keer vacumeren is de marinade tot diep in het product getrokken. Dit kan bijvoorbeeld heel mooi bij pompoen met een marinade van kaneel met rooibosthee of laurier met witte wijn.

Een greep uit het assortiment

Gerookt en gegrild wild

Wild zoals je wild nog nooit geproefd hebt! Pak eens uit met bereidingen op de bbq. We geven je tips en inspiratie.

Alles over wild

Van hertenbiefstuk tot hazenpeper en van wild zwijn procureur tot eendenfilet. Mooie gerechten en bereidingen die mogelijk zijn met het wild assortiment van Sligro.