• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Producten, kalender, recepten en bereidingen

Alles over wild

Wild eten is verantwoord, biologisch en lokaal eten. Onze producten staan voor ambachtelijke topkwaliteit en respect voor het dier. Direct ingekocht bij vakkundige jagers, die rekening houden met de jachtseizoenen. Vrij wild of jachtwild is puur vlees uit de vrije natuur. Van eend en duif tot haas en wild zwijn – vrij wild is een mooi product met een goed verhaal.

Verspartner Ruig

Ruig, gevestigd in het Noord-Hollandse Oostzaan, biedt als onbetwiste specialistische slagerij op het gebied van wild en gevogelte een uitgebreid assortiment. Dat Ruig sinds 1891 bestaat zegt wellicht wat over de historie, maar ouderdom is niet zozeer een garantie voor kwaliteit. Het gaat erom wat je doet met de jarenlange ervaring, of de generaties die elkaar opvolgen bereid zijn van elkaar te leren. De passie voor goed, eerlijk en lekker eten staat centraal bij Ruig.

 

Jagerstrots

Jagerstrots is ons kwaliteitslabel voor wild waarbij de vrije natuur van Europa als bron dient en waarbij respect voor het dier gegarandeerd wordt. Een echt seizoensproduct, rechtstreeks van de jager en speciaal voor je geselecteerd. Écht wild dus.

Wildseizoen

De provincies bepalen zelf de afschotperiode voor grof wild en schadelijk wild. De jachttijd van wild in andere landen, ook in Europa, kan verschillen.

Wild producten

Van hertenbiefstuk tot hazenpeper en van wild zwijn procureur tot eendenfilet. Mooie gerechten en bereidingen die mogelijk zijn met het wild assortiment van Sligro. Benieuwd naar het jachtseizoen, of met welke smaken de wild producten goed te combineren zijn? Lees dan hieronder meer over de producten.

Hert

Hertenbiefstuk, hertenrug of hertenstoof; met hert serveer je een prachtig stuk wild, met een subtiele wildsmaak en een mooie structuur. Benieuwd naar alle toepassingen?

Wild zwijn

Wild zwijn biedt veel mogelijkheden. Van stoofpot tot medaillons en van van procureur tot pulled wild zwijn. Met zijn mooie wildsmaak is wild zwijn een bijzonder stuk vlees.

Haas

Het vlees van de haas is donkerrood en bijzonder mager. De divserse delen vragen om verschillende bereidingswijzen waarin de uitgesproken smaak tot zijn recht komt.

Wildrecepten

Samen met onze culinair adviseurs hebben we een aantal recepten ontwikked om jou te inspireren met de tientallen toepassingen van wild. Bij wildgerechten horen vaak authentieke sauzen zoals rode portsaus, sinaasappelsaus of cranberrysaus, maar ook mooie bijpassende groenten zoals venkel, pompoen en champignons.

Wildtoepassingen

Wild kent vele toepassingen en is net zo veelzijdig als ander vlees. Juist met wild kan je je gasten verrassen. Sligro heeft een uitgebreid assortiment waar veelzijdige gerechten mee bereid kunnen worden. Maak je wildgerecht af met bijzondere wildspecerijen of authentieke wildsauzen. Of ga eens voor andere bereiding, bijvoorbeeld stoven. Laat je inspireren!

Wildassortiment

Wild vlees kopen? Sligro biedt een zeer compleet assortiment aan rauwe en bereide wildproducten, verdeeld in drie soorten: Grofwild (hert, everzwijn en ree), Vederwild (fazant, patrijs en poldergans) en Haarwild (wild konijn en haas).