Ruig, gevestigd in het Noord-Hollandse Oostzaan, biedt als onbetwiste specialistische slagerij op het gebied van wild en gevogelte een uitgebreid assortiment. Dat Ruig sinds 1891 bestaat zegt wellicht wat over de historie, maar ouderdom is niet zozeer een garantie voor kwaliteit. Het gaat erom wat je doet met de jarenlange ervaring, of de generaties die elkaar opvolgen bereid zijn van elkaar te leren. De passie voor goed, eerlijk en lekker eten staat centraal bij Ruig.
De provincies bepalen zelf de afschotperiode voor grof wild en schadelijk wild. De jachttijd van wild in andere landen, ook in Europa, kan verschillen.
Van hertenbiefstuk tot hazenpeper en van wild zwijn procureur tot eendenfilet. Mooie gerechten en bereidingen die mogelijk zijn met het wild assortiment van Sligro. Benieuwd naar het jachtseizoen, of met welke smaken de wild producten goed te combineren zijn? Lees dan hieronder meer over de producten.
Samen met onze culinair adviseurs hebben we een aantal recepten ontwikked om jou te inspireren met de tientallen toepassingen van wild. Bij wildgerechten horen vaak authentieke sauzen zoals rode portsaus, sinaasappelsaus of cranberrysaus, maar ook mooie bijpassende groenten zoals venkel, pompoen en champignons.
Gebakken hertenbiefstuk met pastinaak en sponscake van paddenstoelen
Gebakken hertenbiefstuk met pastinaak en sponscake van paddenstoelen
Wilde eend met sinaasappel-grapefruitsabayon
Wilde eend met sinaasappel-grapefruitsabayon
Gebraden reebout met linzen
Een heerlijk potje van herfstgroenten en belugalinzen begeleidt de perfect gebraden reebout. Smaakmakers als salie en roze peper geven een verfijnd accent.
Wild kent vele toepassingen en is net zo veelzijdig als ander vlees. Juist met wild kan je je gasten verrassen. Sligro heeft een uitgebreid assortiment waar veelzijdige gerechten mee bereid kunnen worden. Maak je wildgerecht af met bijzondere wildspecerijen of authentieke wildsauzen. Of ga eens voor andere bereiding, bijvoorbeeld stoven. Laat je inspireren!
Wild vlees kopen? Sligro biedt een zeer compleet assortiment aan rauwe en bereide wildproducten, verdeeld in drie soorten: Grofwild (hert, everzwijn en ree), Vederwild (fazant, patrijs en poldergans) en Haarwild (wild konijn en haas).