Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Tonijnfilet Smitvis & Makreelfilet met vel Smitvis

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Producten, kalender, recepten en bereidingen

Alles over wild

Wild eten is verantwoord, biologisch en lokaal eten. Onze producten staan voor ambachtelijke topkwaliteit en respect voor het dier en milieu. Direct ingekocht bij vakkundige jagers, die rekening houden met de jachtseizoenen. Vrij wild of jachtwild is puur vlees uit de vrije natuur en dus het ultieme scharrelvlees. Van eend en duif tot haas en wild zwijn.

Wild producten

Van hertenbiefstuk tot hazenpeper en van wild zwijn procureur tot eendenfilet. Mooie gerechten en bereidingen die mogelijk zijn met het wild assortiment van Sligro. Benieuwd naar het jachtseizoen, of met welke smaken de wild producten goed te combineren zijn? Lees dan hieronder meer over de producten.

Hert

Hertenbiefstuk, hertenrug of hertenstoof; met hert serveer je een prachtig stuk wild, met een subtiele wildsmaak en een mooie structuur. 

Wild zwijn

Wild zwijn biedt veel mogelijkheden. Van stoofpot tot procureur en wild zijn racks. Met zijn mooie wildsmaak is wild zwijn een bijzonder stuk vlees.

Haas

Het vlees van de haas is donkerrood en bijzonder mager. De divserse delen vragen om verschillende bereidingswijzen waarin de uitgesproken smaak tot zijn recht komt.

Uitgelicht wildassortiment

Wild vlees kopen? Sligro biedt een zeer compleet assortiment aan rauwe en bereide wildproducten, verdeeld in drie soorten: Grofwild (hert, wild zwijn (=everzwijn) en ree), Vederwild (fazant, patrijs en wilde gans) en Haarwild (wild konijn en haas). 

Wildtoepassingen

Wild kent vele toepassingen en is net zo veelzijdig als ander vlees. Juist met wild kan je je gasten verrassen. Sligro heeft een uitgebreid assortiment waar veelzijdige gerechten mee bereid kunnen worden. Maak je wildgerecht af met bijzondere wildspecerijen of authentieke wildsauzen. Of ga eens voor andere bereiding, bijvoorbeeld stoven. Laat je inspireren!

Gerookt en gegrild wild

Verras gasten dit seizoen met wild zoals ze het nog nooit hebben geproefd: gegrild of gerookt op de bbq! 

Jachtkalender

De jacht op wild uit de vrije natuur van Europa is van groot belang om de natuur te beschermen. Het voorkomt schade aan vegetatie en bossen én voorkomt schade aan populaties van prooidieren.  In onderstaande kalender is te zien wanneer de jacht op welke diersoort plaatsvindt, en dus op welke moment wild producten beschikbaar zijn. 

De provincies bepalen zelf de afschotperiode voor grof wild en schadelijk wild. De jachttijd van wild in andere landen, ook in Europa, kan verschillen.

Verspartner Ruig

Ruig, gevestigd in het Noord-Hollandse Oostzaan, biedt als onbetwiste specialistische slagerij op het gebied van wild en gevogelte een uitgebreid assortiment. Dat Ruig sinds 1891 bestaat zegt wellicht wat over de historie, maar ouderdom is niet zozeer een garantie voor kwaliteit. Het gaat erom wat je doet met de jarenlange ervaring, of de generaties die elkaar opvolgen bereid zijn van elkaar te leren. De passie voor goed, eerlijk en lekker eten staat centraal bij Ruig.

Jagerstrots = duurzaam

Jagerstrots is ons kwaliteitslabel voor wild waarbij de vrije natuur van Europa als bron dient en waarbij respect voor het dier gegarandeerd wordt. Een echt seizoensproduct, rechtstreeks van de jager en speciaal voor je geselecteerd. Écht wild dus.