• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Gerookt en gegrild wild

Verras gasten dit seizoen met wild zoals ze het nog nooit hebben geproefd: gegrild of gerookt op de bbq! We geven je tips en inspiratie. 

Blog gerookt en gegrild wild

De barbecue is geliefd voor het bereiden van vlees op de meest uiteenlopende manieren. Van warm roken tot koud roken, met directe of indirecte hitte en in een open of juist gesloten barbecue: het kan allemaal. Trend: wildvlees van de barbecue!

Recepten

Kort roosteren, koud roken of juist urenlang garen bij indirecte warmte - elke wildsoort vraagt zo z'n eigen barbecuebereiding. Met deze recepten ga je voor een mals en smaakvol resultaat. 

‘Char siu’ van wild zwijn

Char siu is een Kantonese stijl van geroosterd varkensvlees, wat betekent dat het gemarineerd wordt en vervolgens rustig geroosterd. Zo blijft het sappig, maar krijgt het wel heerlijk krokante randjes. Om in stijl te blijven is geroosterde bok choy er perfect bij.

Saté van duif

De duif wordt samen met oesterzwammen kort geroosterd op een zeer hete barbecue. Zo wordt de buitenzijde lekker knapperig en blijft het van binnen mals en rosé. Een saus van rode wijn, room en op de barbecue geroosterde gemengde paddenstoelen is er perfect bij.

Ganzenburgers

Door fijngesneden ganzenfi let te mengen met geroosterde pancetta ontstaat niet alleen een heel mooie smaak, er kan ook minder misgaan met de malsheid van het vlees. Lekker op een broodje met een koolsalade en gesmolten gorgonzola.

Ree-rollade met gerookte kruidenboter

Reevlees gevuld met cream cheese en veel tijm, rozemarijn en peterselie. Vervolgens wordt het opgebonden en kort op een hete barbecue aangebruind. Daarna gaart het op lagere temperatuur rustig door. 

Hertenrookvlees

Het hertenvlees wordt gepekeld, gedroogd en vervolgens door een mengsel van gevijzelde peperkorrels en jeneverbessen gerold. Daarna wordt het opnieuw gedroogd, om tot slot koud gerookt te worden in de barbecue. Lekker als aperitief, met cornichons erbij.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

  • Culinaire trend

    De Foodhall

    Op zoek naar lekkere streetfoodgerechtjes? Sligro's receptschrijvers vonden hun inspiratie in de foodhall. Ontdek smaken van ver en dichtbij.

  • Culinaire trend

    Kroketten en meer

    Zelf kroketten maken is niet moeilijk. Ontdek bijzondere smaakcombinaties. En verras gasten met een culinaire variant van deze favoriete snack.

  • Culinaire trend

    Meesterlijke patisserie

    Patisserie die eenvoudig te maken is? Ga uit van een kant-en-klare basis! Met deze recepten kies je voor weinig moeite, groots effect.

Hot topics