Meer informatie over de aangescherpte coronamaatregelen en belangrijke veiligheidswaarschuwing.

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Fruits de mer

Beleving op tafel, on-trend en eenvoudig te bereiden.

Vijf voordelen van fruits de mer:

#1 Verbluf je gasten met een bijzondere presentatie
#2 Verschillende varianten van fruits de mer
#3 Varieer met de meest verse smaken uit de zee
#4 Goed te combineren met verschillende bieren en wijnen
#5 Goed voor je marge

Een proeverij van de heerlijkste en meest verse smaken uit de zee. Fruits de mer zijn er in alle soorten en maten. Start gemakkelijk met verschillende soorten oesters, kreeft of krabscharen en langoustines. Maar je kunt nog veel meer kanten op! Bouw je plateau uit met bijvoorbeeld wulken of ongepelde Hollandse garnalen. Of serveer er een salade met eventueel vis bij. En verbluf je gasten door een onderscheidende presentatie. Een etagère van RVS, porseleinen of aluminium schalen is dé klassieke manier van serveren en leent zich uitermate goed voor dit gerecht. Meer genieten tegen nog steeds een betaalbare prijs.

SmitVis heeft met haar MSC- en ASC-gecertificeerde producten alles in huis voor een verantwoorde fruits de mer. Met recht onderdeel van ons assortiment: eerlijk & heerlijk.

Meer over SmitVis

Fruits de mer recepten

Gemakkelijk starten

Begin gemakkelijk aan fruits de mer met dit plateau. Ideaal als je wel fruits de mer wilt serveren, maar bijvoorbeeld even krap zit in de keukenbezetting. De beleving voor je gast is er zeker niet minder om.

Uitgebreider genieten

Voor de gast die nét wat meer zoekt. Serveer dit flexibele plateau dat je gasten naar eigen smaak en budget verder kunnen aankleden. Dit bepaalt of het bij twee lagen blijft of dat je opschaalt naar een derde laag.

Voor de fijnproever

De absolute smaaksensatie: dit luxe plateau telt minimaal drie lagen waar echt van alles op ligt. Van een uitgebreide oesterproeverij op de onderste, schelpdieren op de middelste tot schaaldieren op de bovenste laag.

Food assortiment

Schaaldieren

Verrijk je plateau met de meest verse krabben, garnalen en kreeften. Geserveerd direct na de vangst smaakt natuurlijk het lekkerst.

Schelpdieren

Mosselen en oesters zijn échte klassiekers. Maar ontdek bijvoorbeeld ook coquilles, amandes, kokkels, venusschelpen en palourdes.

Visspecialiteiten

Serveer bij je fruits de mer passende garnituren, zoals brood en diverse dippers. En er is nog heel veel meer mogelijk.

Non-food assortiment

Per stuk
6 stuks
Westmark
Kreefttang
Per stuk
Blister
Per stuk
Per stuk
Doos
Per stuk

Tips voor fruit de mer:

  •  Serveer onder de noemer fruits de mer schaal- en schelpdieren. Gerookte visproducten, die officieel geen fruits de mer zijn, lenen zich wel uitstekend om er bij te serveren
  •  Serveer er wakame, brood, passende dipsauzen of een salade met eventueel vis bij. Zo kun je de fruits de mer wat meer uitbreiden en toch de kosten drukken
  •  Fruits de mer aantrekkelijk houden voor al je gasten? Zet een basisvariant op de kaart en laat je gasten zelf een luxer plateau samenstellen uit supplementen
  •  Maak het jezelf makkelijk en bestel je fruits de mer vooraf bij de vesting. Zo bespaar je tijd en haal je ze eenvoudig in één keer af
  •  Vertel het verhaal achter de fruits de mer om ze nóg aantrekkelijker te maken voor je gast. Zo hebben veel van onze Nederlandse zeevruchten het MSC-keurmerk
  •  Onze visspecialisten in de vestiging beantwoorden al je vragen en geven je de handigste tips

Biersuggesties

Bier serveren bij fruits de mer? Ga voor lichte, frisse bieren: de citrussmaak vormt samen met het zilte karakter van schaal- en schelpdieren een prachtige smaakbeleving. Schenk bij je fruits de mer bijvoorbeeld La Trappe Witte Trappist, het enige witte trappistenbier ter wereld. Prachtig lichtblond en troebel met een lichtzure frisse smaak. Een bier wat het beste van meerdere werelden combineert: een combinatie van tarwemout met een bloemig en fruitig hoparoma van citrus, perzik en abrikoos. Afgemaakt met een kruidig aroma wat doet denken aan peper en kruidig, zonder te overheersen. Perfect in balans met de smaken van je plateau.

Affligem
Tripel
8 flesjes x 30 cl
8 flesjes x 33 cl
La Trappe
Witte Trappist
8 flesjes x 33 cl
Gulpener
Korenwolf
8 flesjes x 30 cl

Wijnsuggesties

Wat geldt voor de combinatie met bier, geldt ook voor de combinatie met wijn: ga niet voor een overheersende volle, zware variant, maar voor de perfecte harmonie met een lichte friszure wijn. Daarbij kun je denken aan een Ophalum Alberino. Deze Spaanse droge witte wijn heeft een mooie, stevige structuur en bevat tonen van citrus en witfruit. Ook proef je in de nasmaak aromatische kruiden. Daardoor is het een goede match met Oosterse en vegetarische gerechten, maar vooral ook met schaal- en schelpdieren.

Nét wat verrassender combineren? Schenk een destillaat bij het gerecht, zoals fruits de mer en Oyester 44. Deze wodka uit Zeeland bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten en is gedestilleerd uit aardappel en kruiden en verrijkt met de smaak van Imperial Dutch Oysters. Het resultaat: een zachte smaak, subtiel zout en met een citrusfrisheid die combineert met elk type zeegerecht. Je proeft de rijkdom van de Zeeuwse eigen bodem. En je hebt een prachtig verhaal om aan tafel te vertellen: over een lokale, natuurlijke wodka gemaakt vanuit passie voor de zee.

Laroche
Chablis
Fles 75 cl
Prinsi
Il Nespolo
Fles 75 cl
Michel Girault
Pouilly Fumé
Fles 75 cl
Ophalum
Albariño
Fles 75 cl
Paco & Lola
Albariño
Fles 75 cl