• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Fruits de mer

Een proeverij van de heerlijkste en meest verse smaken uit de zee. Fruits de mer zijn er in alle soorten en maten. Start gemakkelijk met verschillende soorten oesters, kreeft of krabscharen en langoustines. Maar je kunt nog veel meer kanten op! Bouw je plateau uit met bijvoorbeeld wulken of ongepelde Hollandse garnalen. Of serveer er een salade met eventueel vis bij. En verbluf je gasten door een onderscheidende presentatie. Een etagère van RVS, porseleinen of aluminium schalen is dé klassieke manier van serveren en leent zich uitermate goed voor dit gerecht. Meer genieten tegen nog steeds een betaalbare prijs. SmitVis heeft met haar MSC- en ASC-gecertificeerde producten alles in huis voor een verantwoorde fruits de mer. Met Fruits de mer serveer je eenvoudig een trendy beleving op tafel, passend bij jouw concept.

Tips voor fruits de mer:

  • Serveer onder de noemer fruits de mer schaal- en schelpdieren. Gerookte visproducten, die officieel geen fruits de mer zijn, lenen zich wel uitstekend om er bij te serveren
  • Serveer er wakame, brood, passende dipsauzen of een salade met eventueel vis bij. Zo kun je de fruits de mer wat meer uitbreiden en toch de kosten drukken
  • Fruits de mer aantrekkelijk houden voor al je gasten? Zet een basisvariant op de kaart en laat je gasten zelf een luxer plateau samenstellen uit supplementen
  • Maak het jezelf makkelijk en bestel je fruits de mer vooraf bij de vestiging. Zo bespaar je tijd en haal je ze eenvoudig in één keer af
  • Vertel het verhaal achter de fruits de mer om ze nóg aantrekkelijker te maken voor je gast. Zo hebben veel van onze Nederlandse zeevruchten het MSC-keurmerk
  • Onze visspecialisten in de vestiging beantwoorden al je vragen en geven je de handigste tips

Receptinspiratie

Gemakkelijk starten

Begin gemakkelijk aan fruits de mer met dit plateau. Ideaal als je wel fruits de mer wilt serveren, maar bijvoorbeeld even krap zit in de keukenbezetting. De beleving voor je gast is er zeker niet minder om.

Uitgebreider genieten

Voor de gast die nét wat meer zoekt. Serveer dit flexibele plateau dat je gasten naar eigen smaak en budget verder kunnen aankleden. Dit bepaalt of het bij twee lagen blijft of dat je opschaalt naar een derde laag.

Voor de fijnproever

De absolute smaaksensatie: dit luxe plateau telt minimaal drie lagen waar echt van alles op ligt. Van een uitgebreide oesterproeverij op de onderste, schelpdieren op de middelste tot schaaldieren op de bovenste laag.

Non-food assortiment

Serveer fruits de mer in stijl of bereid ze met de beste tools. Bij Sligro vind je alles wat nodig is om nóg meer uit je zeevruchten te halen. Van messen tot kreeftentangen en van serveerschalen tot stoommanden.
Per stuk
6 stuks
Westmark
Kreefttang
Per stuk
Blister
Per stuk
Doos
Au Nain
Oestermes
Per stuk

Fruits de mer met bier

Bier serveren bij fruits de mer? Ga voor lichte, frisse bieren: de citrussmaak vormt samen met het zilte karakter van schaal- en schelpdieren een prachtige smaakbeleving.

Lowlander
Witbier 0.0
8 flesjes x 33 cl
La Trappe
Witte Trappist
8 flesjes x 33 cl
8 flesjes x 33 cl
Texels
Skuumkoppe
8 flesjes x 30 cl
Gulpener
Korenwolf
8 flesjes x 30 cl
8 flesjes x 25 cl

Fruits de mer met wijn

Wat geldt voor de combinatie met bier, geldt ook voor de combinatie met wijn: ga niet voor een overheersende volle, zware variant, maar voor de perfecte harmonie met bijvoorbeeld een lichte friszure wijn.

Ophalum
Albariño
Fles 75 cl
Fles 75 cl
Fles 75 cl
Laroche
Chablis
Fles 75 cl
Fles 75 cl
Domaine de Coquin
Menetou Salon
Fles 75 cl
Fles 75 cl
Segura Viudas
Brut
Fles 75 cl
Fles 75 cl