Niet de smakelijke variëteit die je in onze vestigingen vindt, maar zeker belangrijk - we gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden wanneer je bij ons winkelt. Als je onze website bezoekt ga je akkoord met al onze cookies en de bijbehorende verwerking van je persoonsgegevens. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Privacybeleid
en
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteit van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld. Zo wordt je herkend tijdens het browsen op de website, Kun je afrekenen en blijft de website veilig.
Hiermee verbeteren we de functionaliteit van de website door het gebruik ervan te meten. Schakel je deze in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Zo krijg je relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses en kun je informatie delen via social media.
Zo kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen. Relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses kunnen zo worden afgestemd.
Warmgerookte zalm met citroen en zwarte peper.Gebruik de warmgerookte zalm als onderdeel van een voorgerecht als als luxe borrelhap tijdens een barbecue-avond.
Bereid de barbecue zo voor dat je aan een kant gloeiende kolen hebt liggen en de andere kant van de barbecue niet.
Week het cederhouten plankje ongeveer 30 minuten in water en laat vervolgens goed uitlekken.
Smeer het plankje lichtjes in met olijfolie, leg er de zalmzijde op en kruid met rookzout en lekker veel versgemalen zwarte peper.
Snijd de citroen in uiterst dunne plakken en verdeel over de zalmzijde. Sprenkel er een beetje whisky over.
Vul de rookbox met houtsnippers en leg deze direct op de gloeiende kolen.
Leg het plankje met de zalmzijde op het rooster, maar niet direct boven de gloeiende kolen.
Sluit de deksel van de barbecue en laat zo’n 15 minuten warmroken.
Controleer of net de eerste eiwitvlokjes te zien zijn op de zalmzijde. Is dat het geval, dan is de zijde gaar genoeg. Deze mag immers nog glazig en rosé zijn vanbinnen.
Opmaak tip Bereidingstijd: 20 minuten, plus 40 minuten weken van het plankje