• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Warmgerookte zalm

Warmgerookte zalm met citroen en zwarte peper.Gebruik de warmgerookte zalm als onderdeel van een voorgerecht als als luxe borrelhap tijdens een barbecue-avond.
Voorgerecht Tussengerecht 4 personen Hapje

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue zo voor dat je aan een kant gloeiende kolen hebt liggen en de andere kant van de barbecue niet.
  2. Week het cederhouten plankje ongeveer 30 minuten in water en laat vervolgens goed uitlekken.
  3. Smeer het plankje lichtjes in met olijfolie, leg er de zalmzijde op en kruid met rookzout en lekker veel versgemalen zwarte peper.
  4. Snijd de citroen in uiterst dunne plakken en verdeel over de zalmzijde. Sprenkel er een beetje whisky over.
  5. Vul de rookbox met houtsnippers en leg deze direct op de gloeiende kolen.
  6. Leg het plankje met de zalmzijde op het rooster, maar niet direct boven de gloeiende kolen.
  7. Sluit de deksel van de barbecue en laat zo’n 15 minuten warmroken.
  8. Controleer of net de eerste eiwitvlokjes te zien zijn op de zalmzijde. Is dat het geval, dan is de zijde gaar genoeg. Deze mag immers nog glazig en rosé zijn vanbinnen.

Opmaak tip Bereidingstijd: 20 minuten, plus 40 minuten weken van het plankje

Ingrediënten

  • Ca. 500 g zalmfilet met vel (geschubt)
  • ½ citroen
  • versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 1 borrelglaasje whisky
  • rookzout
  • 1 cederhouten plankje
  • rookbox
  • rooksnippers whisky