• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Vega(n) BBQ

Wie echt trendy wil zijn, gaat voor het grillen met groenten. Van gegrilde bloemkool tot cavemanstyle ashbaked pumpkins: de variaties zijn eindeloos met de vega(n) barbecuerecepten van Sligro.

Vega(n) BBQ recepten

Met groente op de barbecue kun je alle kanten op. Ga bijvoorbeeld voor geroosterde paprika van de barbecue of pak écht uit met het slow-cooking gerecht shoarma van knolselderij. 

Vega(n) assortiment voor de BBQ

Ga voor groenten van de BBQ! Van voorgegaarde maïskloven tot speciale kruidenmixen voor groenten, we hebben een compleet assortiment voor een smaakvolle vega(n) barbecue.

Persoonlijke receptinspiratie voor de BBQ

Zeg je zomer, dan zeg je natuurlijk barbecue! Wij helpen jou de perfecte recepten voor de BBQ te vinden en geven je tips en inspiratie over handige tools en barbecuetechnieken. 

Technieken en bereidingswijzen

×

Vega(n) bereidingen op de BBQ

Als je denkt dat barbecueën met minder vlees en meer groenten moeilijk is, wees dan gerust. Groente heeft namelijk dezelfde behandeling nodig als vlees. Dus behandel een mooie plak bloemkool, knolselderij of kool op dezelfde manier als een stukje vlees. Pitmaster Jord Althuizen geeft je in deze video handige tips. Je vind hieronder nog eens vijf bereidingstips die je gegarandeerd helpen:

  • Dry-Rub: wrijf de groenten in met een mix van je favoriete kruiden.
  • Marineer: maak een marinade met bijvoorbeeld olijfolie, verse kruiden en citroensap.
  • Pekel: door stevigere groenten van te voren te pekelen, creëer je een krachtige smaak. Gebruik bijvoorbeeld rijstazijn, suiker of zout.
  • Rook: voeg houtsnippers toe voor een authentieke rooksmaak.
  • Folie: Verpak (gemarineerde) groenten in aluminiumfolie om tijdens de bereiding alle smaken te behouden.

Bekijk onze handige barbecue tools

Met deze barbecue tools kun jij de mooiste gerechten op de barbecue bereiden.

Maak je barbecue compleet

Ook interessant voor jou?

Meer zomerinspiratie

Met Sligro wordt het een pure zomer. Met heerlijke vega(n) recepten, cocktails, ijsassortiment en barbecuetoppers is er voor ieder wat wils.