• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Zeebaars in zoutkorst

In zoutkorst gegaarde zeebaars met limoen, citroentijm en venkel
Gang
Tussengerecht Hoofdgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor tot ongeveer 180°C.
  2. Hak 2/3 van de citroentijm goed fijn (met de takjes er gewoon bij) en meng met het grove zeezout.
  3. Voeg 3 eiwitten toe en kneed het geheel tot een stevig, net plakkerig geheel. Is het nog heel droog, voeg dan nog een extra eiwit toe.
  4. Maak de buikholte van de zeebaarzen schoon, maar zorg dat deze verder helemaal heel blijven.
  5. Vul de buikholte met fijngesneden venkel, flink wat versgemalen peper, de rest van de citroentijm en plakjes limoen.
  6. . Bedek de bodem van een ovenschaal of een pizzasteen met een laagje van het zoutmengsel. Leg er de zeebaarzen op en pak verder heel goed in met de rest van het zoutmengsel. Het moet overal echt goed gesloten zijn.
  7. Plaats in de voorverwarmde barbecue en laat ongeveer 35 minuten garen. Reken voor zware zeebaarzen 10 minuten meer.
  8. Neem uit de barbecue, laat enkele minuten rusten en breek dan aan tafel de korst open, zodat de zeebaars vrijkomt. Fileer voorzichtig en serveer onmiddelijk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 zeebaarzen van 400-600 g
  • 2.500 g grof zeezout
  • 3-4 eiwitten
  • 1 grote venkel
  • 1 limoen
  • versgemalen peper
  • ½ bos citroentijm

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 mei 2019