• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

No meat steak witlof

No meat steak witlof
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden en snijd er de harde onderkant af.
  2. Verwijder enkele blaadjes aan de binnenkant van de gehalveerde stronkjes, zodat ze wat ‘holler’ worden vanbinnen.
  3. Hak de losgehaalde blaadjes, de kikkererwten en de pijnboompitten fijn met de blaadjes van 4 takjes tijm en kruid deze massa met zout en peper. Meng er de mosterd door.
  4. Vul de gehalveerde witlof met de gehakte massa en leg 2 witlofhelften op elkaar. Bind de 2 helften aan elkaar met keukentouw en steek tussen ieder pakketje 3 laurierblaadjes.
  5. Verwarm de citroenolie in een braadpan en rooster de witlof rondom op een middelhoog vuur. Voeg 4 takjes tijm toe.
  6. Draai het vuur lager en laat nog 10 minuten zachtjes braden.
  7. Rasp ondertussen de sinaasappels en voeg toe aan de witlof. Snijd de sinaasappels verder uit en voeg de partjes sinaasappel met het aanhangende sap en de peterselie toe aan de witlof.
  8. Kruid ten slotte nog lichtjes met fleur de sel en versgemalen peper.
  9. Laat je gasten zelf de witlof uitpakken aan tafel.

Ingrediënten

  • 8 à 10 stronken witlof
  • 250 g uitgelekte kikkererwten
  • 2 el pijnboompitten
  • 8 takjes verse tijm
  • 2 tl gladde mosterd
  • 24 verse laurierblaadjes
  • 4 el citroenolie
  • 2 handsinaasappels
  • 4 takjes platte peterselie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 15 september 2019

Gerelateerde recepten