Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden en snijd er de harde onderkant af.
Verwijder enkele blaadjes aan de binnenkant van de gehalveerde stronkjes, zodat ze wat ‘holler’ worden vanbinnen.
Hak de losgehaalde blaadjes, de kikkererwten en de pijnboompitten fijn met de blaadjes van 4 takjes tijm en kruid deze massa met zout en peper. Meng er de mosterd door.
Vul de gehalveerde witlof met de gehakte massa en leg 2 witlofhelften op elkaar. Bind de 2 helften aan elkaar met keukentouw en steek tussen ieder pakketje 3 laurierblaadjes.
Verwarm de citroenolie in een braadpan en rooster de witlof rondom op een middelhoog vuur. Voeg 4 takjes tijm toe.
Draai het vuur lager en laat nog 10 minuten zachtjes braden.
Rasp ondertussen de sinaasappels en voeg toe aan de witlof. Snijd de sinaasappels verder uit en voeg de partjes sinaasappel met het aanhangende sap en de peterselie toe aan de witlof.
Kruid ten slotte nog lichtjes met fleur de sel en versgemalen peper.
Laat je gasten zelf de witlof uitpakken aan tafel.