• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Asian Beercan Chicken

Op de barbecue geroosterde hele kip met een Aziatische lak.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt roosteren. Breng de temperatuur naar 150-180 graden.
  2. Kruid de kip aan de binnenkant stevig met versgemalen peper en zout. Rub de buitenkant met de bbq-rub.
  3. Open het blikje bier en zet dit op een lage, vuurvaste schaal.
  4. Schuif de kip over het blikje bier heen en zorg dat deze goed stevig staat.
  5. Plaats op het barbecuerooster en steek een kernthermometer in het dikke gedeelte van de dij. Stel in op 82 graden.
  6. Laat de kip rustig roosteren tot de kerntemperatuur is bereikt.
  7. Maak ondertussen de lak. Snijd hiervoor de gember, het citroengras, de munt en de rode peper zeer fijn en meng met de teriyaki, de barbecuesaus en het sesamzaad.
  8. Lak vanaf het moment dat de kerntemperatuur 65 graden bedraagt elke 5-10 minuten de kip volledig met de lak.
  9. Neem de kip van de barbecue als de juiste kerntemperatuur is bereikt en smeer een laatste keer in met de lak.
  10. Haal de beercan chicken van het blikje bier en snijd aan tafel en serveer uit.

Het blikje Kees Mosaic bier op de afbeelding is ter illustratie. Het gerecht dient gemaakt te worden met het blikje Sierra nevada pale ale.

Ingrediënten

  • 1 hele kip (poulet noir)
  • 1 el bbq-rub cheeky chicken
  • 1 blikje Sierra nevada pale ale bier
  • versgemalen peper
  • zout

Voor de lak:

  • 4 el teriyakisaus
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 takjes verse munt
  • ½ rode peper
  • 2 tl geroosterd sesamzaad

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 april 2021