Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt roosteren. Breng de temperatuur naar 150-180 graden.
Snijd de spitskolen in de lengte doormidden. Laat de kern zitten, zodat de spitskool goed heel blijft.
Meng een lekkere scheut olijfolie met het kerriepoeder en smeer er de spitskolen aan de gesneden kant goed mee in. Zorg dat het ook goed tussen de bladeren komt.
Leg de spitskolen met de opengesneden kant op de barbecue, sluit de deksel en laat ongeveer 15 minuten roosteren.
Draai om, grill de andere kant nog 10 minuten en smeer ook de buitenkant lichtjes in met de kerrie-olie.
Hak de streaky bacon grof en verkruimel de blauwaderkaas. Ris de oregano.
Bestrooi de spitskolen met de streaky bacon, de kaas en ⅔ van de oregano.
Sluit de deksel en laat nog 5-8 minuten roosteren, zodat de kaas mooi kan smelten.
Dresseer op een schaal, snijd de harde kernen uit de kolen en bestrooi met de rest van de oregano en nog wat versgemalen peper.