Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng het appelsap met de azijn en een lepel van de rub. Meng zeer goed door en vul een grote marinadespuit met dit vocht en spuit er het vlees op verschillende plaatsen mee in. Doe dit totdat de spuit tweemaal is leeggespoten. Beschik je niet over een marinadespuit, prik het vlees dan her en der in met een vleesvork, giet er de marinade overheen en laat zo een nacht marineren. Bewaar de rest van deze natte marinade om het vlees de volgende dag mee in te smeren.
Bestrooi het vlees rondom met de rub, smeer goed in en laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt garen. Leg een schaal met een laagje water op het hitteschild, onder het rooster. Breng de temperatuur naar 120 graden.
Leg het vlees boven het schaaltje en steek er een kernthermometer in. Laat langzaam garen tot een kerntemperatuur van 75 graden. Bestrijk het vlees ieder half uur met de natte marinade of spuit het erop met behulp van een plantenspuit. Om deze temperatuur te bereiken, zul je al enkele uren bezig zijn.
Bestrooi de kooltjes tussendoor 2 a 3 keer met houtsnippers voor extra rook.
Smeer het vlees rijkelijk in met de barbecuesaus als het de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt, draai om en smeer ook de andere kant in met de saus.
Laat nog 1 uur zachtjes garen, neem dan van de barbecue en pak helemaal in met aluminiumfolie.
Plaats terug op de barbecue, steek er weer de thermometer in en laat verder garen tot een kerntemperatuur van 90 graden.
Neem van de barbecue, verwijder de folie en pluk het vlees tot fijne draden met behulp van zogenaamde meat claws.