• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Ribroast van de barbecue

Geroosterde ribroast van de barbecue met een smeltende boter van mierikswortel en citroen.

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180 graden en een indirecte zone van 150 graden.
  2. Haal het vlees op tijd uit de koelkast en kruid het rondom goed met de rub. Wrijf de kruiden goed in het vlees.
  3. Spies de beide ribroasts aan een grote churrasco spies.
  4. Leg de spies op de indirecte zone en steek er een kernthermometer in.
  5. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 47 graden en draai tussendoor minimaal eenmaal om.
  6. Leg het vlees op de directe zone zodra de kerntemperatuur is bereikt en grill mooi af aan beide kanten.
  7. Bereid, terwijl het vlees langzaam gaat, de boter. Klop deze hiervoor wit in de keukenmachine of met behulp van de handmixer.
  8. Voeg er de mierikswortelpasta, de peterselie, het citroensap en de -rasp aan toe en kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
  9. Neem het vlees van de barbecue, haal van de spies en snijd langs het bot af. Trancheer in mooie plakken.
  10. Leg op een plank en lepel er een mooie quenelle van de boter over.

Ingrediënten

  • 2 st. runderribroast
  • 4 el bbq-rub
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Voor de boter:

  • 125 g zachte roomboter
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 tl mierikswortelpasta
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 april 2021