Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pers de knoflook uit en meng samen met alle ingrediënten in een kom.
Ontdoe je sparerib van het vlies en doe de rub in een zipzak, giet hier je whiskysaus bij en laat deze een nachtje intrekken in je koelkast.
Whisky saus
Verwarm de olie in een pannetje
Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en zet dit even zachtjes aan.
Voeg daarna alle andere ingrediënten toe
Laat dit alles zachtjes pruttelen voor zo’n 10 a 15 minuten.
De volgende dag
Verhit je bbq voor op een indirecte warmte van ongeveer 120-135°C en voorzie van een lek bakje onder je grill rooster.
Haal de spare ribs uit de marinade en laat de spareribs wat uitlekken.
Leg ze nu indirect op je bbq grill voor 45 min en voeg wat rookhout toe aan de kooltjes.
Na ongeveer 45 minuten, wanneer je rib er wat droog gaat uitzien, begin je met het sprayen van water of appelsap. Dit mag iedere 20 minuten om uitdroging te voorkomen.
Pak de spareribs na 2,5 uur in 2 lagen aluminium folie met 2 klontjes boter, wat honing en bruine suiker.
Pak de spare ribs goed lucht-dicht in en leg deze terug op je bbq voor ongeveer 1 uur op dezelfde temperatuur.
Na 1,5 uur zullen de spare ribs goed gaar zijn en kunnen ze uit de aluminiumfolie gehaald worden.
Stook je bbq nu wat heter om de spareribs af te grillen.
Dit doe je door de spare ribs regelmatig te keren vlak boven de hele kooltjes, tussendoor lak je met een kwast de spare ribs goed in met de Highland park whiskey saus.
Dit doe je voor ongeveer 5 tot 10 minuten, dit hangt af van hoe hard het grillen gaat boven je helen kolen, let op dat ze niet verbranden.