• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gemarineerde spareribs

Spareribs met Highland Park marinade en BBQ saus met Highland Park 10YO

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht
Bereidingstijd
15 minuten 5 uur 45 minuten

Bereidingswijze

Rub maken

  1. Pers de knoflook uit en meng samen met alle ingrediënten in een kom.
  2. Ontdoe je sparerib van het vlies en doe de rub in een zipzak, giet hier je whiskysaus bij en laat deze een nachtje intrekken in je koelkast.

Whisky saus

  1. Verwarm de olie in een pannetje
  2. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en zet dit even zachtjes aan.
  3. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe
  4. Laat dit alles zachtjes pruttelen voor zo’n 10 a 15 minuten.

De volgende dag

  1. Verhit je bbq voor op een indirecte warmte van ongeveer 120-135°C en voorzie van een lek bakje onder je grill rooster.
  2. Haal de spare ribs uit de marinade en laat de spareribs wat uitlekken. Leg ze nu indirect op je bbq grill voor 45 min en voeg wat rookhout toe aan de kooltjes.
  3. Na ongeveer 45 minuten, wanneer je rib er wat droog gaat uitzien, begin je met het sprayen van water of appelsap. Dit mag iedere 20 minuten om uitdroging te voorkomen.
  4. Pak de spareribs na 2,5 uur in 2 lagen aluminium folie met 2 klontjes boter, wat honing en bruine suiker. Pak de spare ribs goed lucht-dicht in en leg deze terug op je bbq voor ongeveer 1 uur op dezelfde temperatuur.
  5. Na 1,5 uur zullen de spare ribs goed gaar zijn en kunnen ze uit de aluminiumfolie gehaald worden. Stook je bbq nu wat heter om de spareribs af te grillen. Dit doe je door de spare ribs regelmatig te keren vlak boven de hele kooltjes, tussendoor lak je met een kwast de spare ribs goed in met de Highland park whiskey saus. Dit doe je voor ongeveer 5 tot 10 minuten, dit hangt af van hoe hard het grillen gaat boven je helen kolen, let op dat ze niet verbranden.
  6. Serveer de spare ribs met de gebakken uitjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Rub

  • 800 gr Spare ribs
  • 4 tenen knoflook
  • 60 ml honing
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 60 ml ketjap
  • 1 el sambal
  • 1 tl grofgemalen peper
  • 1 tl grofgemalen zeezout
  • 60 ml Highland park wiskey

Ingrediënten rook

  • Rookhout

Ingrediënten spray

  • Water/Appelsap

Highland Park BBQ Whisky Saus

  • 0,5 st. ui (heel fijn gesneden)
  • 1 teentje (heel fijn gesneden)
  • 2 el olijfolie
  • Half kopje appel azijn
  • Half kopje water
  • Half kopje ketchup
  • Half kopje bruine suiker
  • 2 el stroop
  • 2 el mosterd
  • 1 el Worcestershire saus
  • 2 tl chilipoeder
  • scheutje Highland Park Whisky

Garnering

  • Gebakken uitjes

Publicatie datum: 31 mei 2022