Bibimbapkroketten met crème fraîche-kimchidip

Deze kroketten zijn gevuld met bibimbap: sushirijst gemengd met groenten en gemarineerd, kort gebakken rundvlees. Het sausje erbij is treffend: een kimchidip met een basis van crème fraîche. De garnering bestaat uit Shiso Purple.

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng met de Koreaanse barbecuesaus en de sojasaus. Laat 15 minuten afgedekt staan. Kook intussen de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Klop 2 eieren los. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin het ei in 2 minuten al roerend net gaar. Breng op smaak met chilipoeder en zout en zet apart. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de bosui met de gember 2 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 30 seconden. Zet apart. Laat het vlees uitlekken, verhit 1 eetlepel olie en bak hierin het vlees op heel hoge stand 2 minuten. Laat weer uitlekken en afkoelen.
  3. Meng de rijst met de gochujang en de gebakken ingrediënten. Schep een laag van 2 cm in ieder gat van de muffinvormen. Druk het mengsel stevig aan met een lepel of de onderkant van een recht glas. Zet alles afgedekt 1 uur in de diepvries.
  4. Klop de overige eieren los in een diep bord. Schep de bloem in een ander diep bord en de panko gemengd met de sesam in een derde diep bord. Haal de rijst uit de vormpjes en haal dit door de bloem tot alles goed bedekt is. Klop overtollige bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door het pankomengsel. Leg op een schaal met bakpapier. Haal eventueel nogmaals door ei en panko voor een steviger korst. Ik zou een mengsel van panko en paneermeel maken. En ze er een 2e keer door heen halen.
  5. Meng de kimchi met de crème fraîche en zet apart. Frituur de kroketten in porties in 4 minuten goudbruin in de frituurolie op 170°C. Serveer met de kimchidip, sla en Shiso Purple.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 g Natuurvlees entrecote, in kleine stukjes
  • 2 el Koreaanse barbecuesaus
  • 150 g sushirijst
  • 4 eieren
  • 3 el neutrale olie
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 bosui, fijngesneden
  • ca. 2 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 50 g worteljulienne
  • 1 el gochujang
  • 4 el bloem
  • 200 g panko
  • 3 el sesamzaad (bruin en zwart)
  • 6 el kimchi (uit een pot), grof gehakt
  • 3 el crème fraîche
  • 1,5 liter frituurolie
  • sla en Shiso Purple, naar eigen inzicht
  • 2 siliconen muffinvormen

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant