• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Kroketten en meer

Ga culinair aan de slag met de kroket! Het jasje, de vulling en het begeleidende sausje bieden allemaal volop ruimte voor variatie. 

Blog kroketten en meer

Die krokante korst, die romige, zachte vulling… geen wonder dat de kroket een van de meest populaire snacks is. Ook de culinaire mogelijkheden zijn fantastisch, zowel van de kroket zelf als van de begeleidende sauzen.

Recepten

Bouillabaisse, boeuf bourguignon of mac 'n cheese als basis voor een kroket - waarom niet? Ontdek hoe veelzijdig en culinair de kroket kan zijn.

Korokke van zoete aardappel en varkenslende met kewpie mayonaise en tonkatsusaus

Korokke is een Japanse aardappelkroket. Die toverden we omn naar een variant op basis van zoete aardappel. Erbij kewpiemayonaise en tonkatsu gemengd met Japanse sojasaus.

Mac ’n cheese-kroketten met uienmosterd

Multi-cultikroketten met naast macaroni een royale hoeveelheid goed smeltende kaas, waaronder leicester en provolone. In de korst cornflakes en de dip erbij is een uienmosterd op basis van Amsterdamse uitjes en verschillende mosterds.

Bibimbapkroketten met crème fraîche-kimchidip

Deze kroketten zijn gevuld met bibimbap: sushirijst gemengd met groenten en gemarineerd, kort gebakken rundvlees. Het sausje erbij is treffend: een kimchidip met een basis van crème fraîche. De garnering bestaat uit Shiso Purple.

Bouillabaisseballen met rouille

Deze ballen zijn door en door Frans. De heerlijke vulling bestaat uit bouillabaisse en uiteraard roux. De saus voor erbij is een pittige rouille. Extra smaak krijgt deze croquette door paprikapoeder in de korst.

Holtkamp kalfscroquetten met tonijnmayonaise

Holtkamp is bekend om de ambachtelijke Croquetten. Zo ook deze klassieker, de kalfscroquet met een fl interdunne korst. Met de zelfgemaakte snelle tonijnmayo erbij krijgt het geheel een knipoog naar vitello tonnato.

Geitenkaascroquetten met gerookt-spekdip

Kant-en-klare geitenkaascroquetten van Te Voert met als vulling de beproefde combinatie van geitenkaas, gerookt spek en bieslook. Het gerookte spek en de bieslook komen terug in de crèmefraîchedip, waarin ook mierikswortel zit. Gefrituurde peterselie maakt het af.

Kroketten van boeuf bourguignon met Rodewijnmosterd

Frans gevuld met boeuf Bourguignon, die wordt gebonden met een roux van rode wijn en rouxkorrels. De korst krijgt een subtiele smaak door gedroogde tijm. Erbij een heerlijke mosterd van twee pittige mosterdsoorten en rode wijn.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

 • Culinaire trend

  De Foodhall

  Op zoek naar lekkere streetfoodgerechtjes? Sligro's receptschrijvers vonden hun inspiratie in de foodhall. Ontdek smaken van ver en dichtbij.

 • Culinaire trend

  Gerookt en gegrild wild

  Wild bereiden maar dan anders? Denk eens aan de barbecue! Met deze recepten krijg je het beste resultaat. Wild zoals je wild nog nooit geproefd hebt!

 • Culinaire trend

  Meesterlijke patisserie

  Patisserie die eenvoudig te maken is? Ga uit van een kant-en-klare basis! Met deze recepten kies je voor weinig moeite, groots effect.