Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180°C en een indirecte zone van ongeveer 140°C.
Kruid de hele reedij rondom rijkelijk met zout en peper. Kneus de jeneverbessen in een vijzel of met de achterkant van een pan. Wrijf er het vlees rondom mee in.
Trek met een zesteur de zestes van 3 schoongeborstelde sinaasappels en blancheer driemaal in telkens vers water. Giet af en spoel koud.
Pers het sap uit van 3 sinaasappels en snijd uit de overige sinaasappels de partjes uit. Houd apart.
Leg de reedij op de directe zone en braad rondom aan tot het vlees mooi gekleurd is.
Leg in een ovenschaal boven de directe zone en blus af met de gin en het sinaasappelsap. Voeg de zestes toe.
Draai het vlees een aantal keren om en verplaats naar de indirecte zone. Steek er een kernthermometer in. Laat garen tot een kerntemperatuur van 48°C. Lepel er tussendoor regelmatig het braadvocht overheen.
Neem het vlees van de barbecue en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Plaats de ovenschaal op de directe zone en blus af met de fond. Laat stevig inkoken tot een krachtige saus is ontstaan. Voeg er de partjes sinaasappel aan toe en breng eventueel op smaak.
Dresseer de reedij op een schaal, trancheer deels en schenk er rijkelijk de saus overheen.