Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Indiase spinazie met rodelinzentofu

Een volledig vegan gerecht op basis van rode linzen. De tofu die je ermee maakt kun je zowel wat harder (roer)bakken als zo zacht als zijdetofu laten. De specerijen, curry en wilde spinazie zorgen voor een uitgekiend smakenpalet.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de linzen af onder de koude kraan. Doe ze in een kom met 1 theelepel zout en schenk er 1 liter kokend water bij. Laat 30 minuten staan.
  2. Bestrijk intussen een ovenschaal van circa 20 x 30 cm met 1 eetlepel zonnebloemolie. Draai de linzen met het vocht in een krachtige blender in een paar minuten helemaal glad (draai nog even door als er nog kleine korreltjes zijn. Als je een minder krachtige blender hebt kun je het mengsel door een zeef drukken). Schenk het linzenmengsel in een pan en breng het al roerend aan de kook en laat het binden. Blijf mengen en zorg dat er geen klontjes in komen. Laat het op deze manier op lage stand 5 minuten zacht koken. Schenk alles in de ovenschaal. Dek af met bakpapier en laat afkoelen. Zet daarna minimaal 3 uur in de koeling.
  3. Stort de linzentofu en snijd de helft in blokjes (gebruik de rest voor een ander gerecht). Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de blokjes in 10 minuten rondom goudbruin. Bestrooi met de garam masala en bak nog even mee.
  4. Verhit intussen de overige olie in een pan en bak hierin de ui in 5 minuten lichtbruin. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten mee. Schep de spinazie in porties erdoor en laat slinken. Voeg de kokosmelk toe en laat even stoven. Breng op smaak met zout. Serveer de tofu op de spinazie. Breid het gerecht eventueel uit tot een hoofdgerecht met rijst en een frisse komkommersalade.

TipDe tofu is redelijk neutraal van smaak, dus je kunt er meer smaak aangeven door wat specerijen mee te bakken: garam masala, kerrie of Chinees vijfkruidenpoeder bijvoorbeeld.

 

Wil je een zachtere zijdetofu? Voeg dan tijdens het koken simpelweg wat meer water toe.

Ingrediënten

  • 300 g linzen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tl garam masala
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 el Sharwoods milde currypasta
  • 400 g gewassen wilde spinazie, dikke stelen verwijderd
  • 100 ml kokosmelk

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant