Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Tonijnfilet Smitvis & Makreelfilet met vel Smitvis

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Passievruchten-crème caramel met kokosbloesemsuiker

Passievruchten en kokosbloesemsuiker zijn een match made in heaven. Een tropische hemel. De rijke smaak van deze suiker geeft extra kracht aan deze mooie combinatie.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4 personen
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de passievruchten door en schep het vruchtvlees in een zeef. Druk alles goed uit en vang het sap op (je hebt circa 100 ml sap nodig). Klop de dooiers los met het sap. 2. Breng 75 gram kokosbloesemsuiker met de slagroom aan de kook. Schenk het kokende mengsel bij de dooiers en meng alles door elkaar. Schenk terug in de pan en laat op lage stand al roerend iets binden, maar laat niet koken. Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaaltjes in een grote ovenschaal. Schenk er kokend water bij tot de bakjes voor de helft onder staan. Zet de bakjes 20 minuten in een oven van 150ºC.
  2. Laat de bakjes afkoelen en zet ze daarna nog een uur in de koeling. Laat 75 g kokosbloesemsuiker met 3 eetlepels water in een steelpan op lage stand smelten en daarna licht karamelliseren (let op: kokosbloesemsuiker is weliswaar donkerder dan gewone suiker, maar kan ook snel doorschieten. Laat het dus niet verbranden).
  3. Neem de crèmes uit de koeling en schenk er wat karamel op. Serveer eventueel met wat extra passievrucht-vruchtvlees.

Ingrediënten

  • 10 passievruchten + extra ter garnering
  • 4 eidooiers
  • 150 g kokosbloesemsuiker
  • 400 ml slagroom

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant