Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Tonijnfilet Smitvis & Makreelfilet met vel Smitvis

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Maisempanadas met stoofvlees en groente

Ook al zo’n populaire allrounder. In deze variant verwerkten we mais en reuzel in het deeg, met een geweldig resultaat. In de vulling uiteraard stoofvlees, maar ook allerlei kleurrijke groenten. Ernaast een minstens zo kleurige salsa.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
12 - 16 stuks
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Maal voor het deeg de bloem en mais in een keukenmachine fijn. Voeg 200 ml water, een flinke snuf zout en de gesmolten reuzel toe. Kneed tot een soepel deeg (voeg wat water toe als het te droog blijft). Verpak in plasticfolie en laat een paar uur rusten in de koeling.
  2. Bestrooi voor de vulling het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees hard aan. Zet de warmtebron laag en bak de helft van de ui, de helft van de rode- en de helft van de groene paprika 5 minuten mee. Meng de overige ui en alle overige paprika door elkaar en zet apart.
  3. Voeg de knoflook en rode peper toe aan de pan en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree, oregano en wijn toe en stoof het vlees in 1,5 uur op lage stand gaar. Verwijder de laatste minuten de deksel zodat het vocht verdampt (als je stoof te nat is, is het lastiger om empanadas te maken). Meng de mais en bosui erdoor. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel chilipoeder. Laat afkoelen.
  4. Meng de tomatenblokjes door het apart gehouden ui-paprikamengsel. Voeg de azijn en groene peper toe en breng op smaak met zout. Meng er op het laatste moment de pepeterselie door.
  5. Verdeel het deeg in 12-16 porties, rol de porties tot een balletje en rol die uit. Gebruik voor een perfect rondje eventueel een steekvorm van 10-15 cm. Leg wat vulling op het deeg, bestrijk rondom met ei en vouw het deeg dicht. Maak een sierlijk randje waar je hem hebt dichtgeknepen en bestrijk de buitenkant ook met ei. Maak zo alle empanadas en bak ze 15-20 minuten in een oven van 170ºC goudbruin. Serveer met de salsa en de tortillachips.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 bloem
  • 250 g mais (blik), uitgelekt
  • 50 g reuzel (Livar), gesmolten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 750 g mager stoofvlees (Natuurvlees), in kleine blokjes
  • 1 grote witte ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in brunoise
  • 1 groene paprika, in brunoise
  • 1 gele paprika, in brunoise
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 6 takjes oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ fles stevige (Argentijnse) rode wijn, bijvoorbeeld Malbec
  • 150 g mais (uit blik), uitgelekt
  • 3 bosui, in plakjes
  • chilipoeder, naar smaak
  • 2 trostomaten, in brunoise
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 groene peper of jalapeñopeper
  • 2 takjes bladpeterselie, in dunne reepjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • tortillachips, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant