Spiesjes van krieltjes en rozemarijn

Geroosterde krieltjes met boter van rode wijn, tomaatjes en basilicum

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue om direct te kunnen grillen.
  2. Borstel de krieltjes zeer goed schoon. Kook de krieltjes ongeveer 12 minuten in gezouten water. Controleer of ze net beetgaar zijn.
  3. Ris de draadjes van de rozemarijn en prik de krieltjes aan de takjes rozemarijn.
  4. Verwarm een vuurvaste schaal op de barbecue tot deze gloeiendheet is en leg er de spiesjes van krieltjes in.
  5. Voeg de, in stukjes gesneden, boter toe en laat bakken tot de krieltjes mooi gekleurd zijn. Kruid na met versgemalen peper en zout.
  6. Dresseer op een schaal en garneer eventueel met topjes basilicum.

TipBekijk het recept van de Boter met rode wijn, basilicum en gedroogde tomaat

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes
  • 8 takjes verse rozemarijn
  • 60 g boter met rode wijn en gedroogde tomaatjes (zie tipkader)
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.