Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Afrikaanse Akara

Krokante fritters van zwartoogbonen met een dip van paprika en walnoten

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de muhammaradip de oven voor op 175 °C.
  2. Leg de puntpaprika’s in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met een beetje zout en chiliflakes.
  3. Laat poffen in de oven tot ze geheel zacht zijn geworden.
  4. Strooi de panko op een bakplaat en laat kort roosteren tot het licht gekleurd is.
  5. Verwijder het velletje en de zaadlijsten en doe de paprika’s samen met de walnoten in de blender. Laat pulserend draaien tot een grove puree.
  6. Voeg er de tahin, de geroosterde panko, sap en rasp van citroen, komijnzaad, chiliflakes en de melasse aan toe.
  7. Draai het geheel kort. Het mag nog enige structuur hebben. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe als het te dik blijft.
  8. Verwarm de friteuse voor op 170 °C.
  9. Laat voor de akara's de blackeyed peas zeer goed uitlekken.
  10. Maak de ui schoon en snipper fijn. Snijd de jalapeñopeper fijn.
  11. Doe de uitgelekte bonen met de tahinpasta, de ui, de peper, het komijnzaad, een snufje zout en de bakingsoda in een keukenmachine en draai tot een gladde massa.
  12. Schep met een lepel kleine balletjes van de massa en leg op een bord.
  13. Bestrooi met tarwebloem en rol ze er goed doorheen, zodat ze bedekt zijn met een laagje bloem.
  14. Laat telkens een paar akara's in de hete olie zakken en bak goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met een snufje zout.
  15. Serveer de akara's met de muhammaradip.

TipWil je het jezelf gemakkelijk maken, kies dan voor de kant-en-klare muhammaradip

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g blackeyed peas
  • 2 el tahinpasta
  • ½ zoete ui
  • ½ jalapeñopeper
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl bakingsoda
  • snufje zout
  • tarwebloem

Voor de muhammaradip:

  • 2 rode puntpaprika’s
  • scheutje olijfolie
  • 4 el panko
  • 4 el granaatappelmelasse
  • 4 el geroosterde walnoten
  • 1 citroen
  • ½ tl komijnzaad
  • mespuntje chiliflakes

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024