• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Australian meat pie

Krokante pasteitjes gevuld met gehakt, buikspek en barbecuesaus

Gang
Bijgerecht Brunchgerecht Hapje Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de winterwortel en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper fijn.
  3. Snijd de speklappen in reepjes.
  4. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit er de ui en de wortel in aan. Neem uit de pan en houd apart.
  5. Bak in dezelfde pan de stukjes speklap tot ze krokant beginnen te worden. Voeg het gehakt toe en laat mooi bruin bakken.
  6. Schep er de groenten weer bij en voeg de tomatenpuree toe. Laat enkele minuten smoren en voeg dan een flinke hoeveelheid barbecuesaus toe. Het mag een mooie, gebonden massa worden.
  7. Snijd de peterselie fijn en meng door de massa. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  8. Vet pasteivormpjes in en bekleed aan de binnenkant met een plakje (ontdooid) bladerdeeg.
  9. Verdeel de vulling over de pasteivormpjes.
  10. Maak de bovenkant van het deeg licht vochtig en druk er een nieuwe plakje bladerdeeg op. Zorg dat de randjes goed aan elkaar geplakt zijn. Maak met een schaar een klein knipje in het deeg.
  11. Smeer de pasteitjes in met losgeklopt ei. Plaats in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 25 minuten goudbruin en krokant bakken.
  12. Laat enkele minuten rusten en haal dan uit de vorm. Serveer de Australian meat pie met barbecuesaus en schijfjes augurk.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ½ zoete ui
  • ½ winterwortel
  • 400 g rundergehakt
  • 3 speklappen
  • 2 el tomatenpuree
  • barbecuesaus
  • ⅙ bosje platte peterselie
  • 12 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 el augurkenschijven
  • 1 losgeklopt ei
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024