• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Ceviche met garnalen en kokos

Salade van in kokosmelk gemarineerde black tiger garnalen

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de garnalen ontdooien, dep zeer goed droog en snijd langs de rugkant bijna helemaal door.
  2. Leg de garnalen in een diepe schaal. Verwarm de kokosmelk in een steelpan tot het kookpunt en giet direct over de garnalen.
  3. Plaats de schaal in de koelkast en laat volledig terugkoelen.
  4. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Snijd de bosui in ringetjes. Hak de koriander fijn. Snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui.
  6. Voeg de mango, de tomaat, de bosui, de rode ui, de rode peper en de koriander toe aan de koude garnalen.
  7. Voeg er het sap van 3 limoenen en de rasp van 1 limoen aan toe. Kruid met een snufje zout en schep goed door elkaar.
  8. Plaats in de koelkast en laat minimaal 3 uur marineren. Door het zuur van het limoensap zullen de garnalen ‘garen’.
  9. Dresseer de garnalen met het garnituur en een deel van de kokosmelk in mooie schaaltjes of maak het helemaal speciaal door het in een verse kokosnoot te serveren.
  10. Top het met het geroosterde kokosschaafsel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g black tiger garnalen
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 mango
  • 2 stengels bosui
  • 2 tomaten
  • ½ rode peper
  • ⅙ bosje koriander
  • ½ rode ui
  • 3 limoenen
  • 4 el geroosterd kokosschaafsel
  • fleur de sel

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024