Crispy bavette

Rijkgekruide krokante bavette

Gang
Hapje
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een pan tot 180 graden of zorg voor een frituur die op 180 graden kan bakken.
  2. Meng in de tussentijd de bloem met de cajun kruiden en de peper. Haal hier de stukjes bavette doorheen. Klop de overtollige bloem eraf.
  3. Dip de bavette onder in geklutst ei en vervolgens door de panko. Doe dit met één hand zodat je je andere hand schoonhoudt om mee te werken.
  4. Bak de blokjes in ongeveer 3 à 4 minuten goudbruin, laat ze hierna even uitlekken op keukenpapier.
  5. Garneer met zout en koriander. Serveer met aioli van O‘life of chimichurri van Bresc. Besprenkel met vers limoensap net voor serveren.

Ingrediënten

  • 500 g bavette, in reepjes gesneden
  • 150 g bloem
  • 100 g panko
  • 2 eieren, geklutst
  • 2 el cajun kruiden
  • 1 tl zwarte peper
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • aioli van O'life of chimichurri van Bresc
  • koriander ter garnering
  • 1 limoen

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 11 april 2024

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

  • Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
  • Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
  • Persoonlijk advies van onze specialisten
  • Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
  • Gratis doos Tiny Tony's (900 gram) t.w.v. 24,50 bij je eerste aankoop.  

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.