• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gesmoorde mosselen van de barbecue

Met pesto gesmoorde mosselen, geserveerd met tomatentoast en aioli van gepofte knoflook

Gang
Bijgerecht Component Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten
Oventijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Besprenkel de bollen knoflook met olijfolie en pak ze los van elkaar in met aluminiumfolie. Leg in een ovenschaal en laat ongeveer 40 minuten poffen tot ze geheel zacht zijn geworden.
  3. Knijp de zachte puree uit de teentjes knoflook en meng met de Belgische mayonaise. Breng deze aioli eventueel op smaak met een druppeltje citroensap, zout en versgemalen peper.
  4. Zet de mosselen in een grote bak met water en verwijder kapotte exemplaren en mosselen die niet meer sluiten.
  5. Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak er op hoge temperatuur de mosselen in aan. Voeg 2 el pesto toe, draai het vuur lager en voeg het sap van 1 citroen toe.
  6. Dek de pan af met een deksel en laat smoren tot de schelpen allemaal openstaan.
  7. Laat afkoelen, haal het mosselvlees uit de schelpen en prik de mosselen aan spiesen.
  8. Smeer aan beide kanten in met de rest van de pesto en houd apart.
  9. Snijd de sneden bruin schuin doormidden en rooster licht krokant in de oven.
  10. Snijd de tomaat doormidden en smeer er stevig de toast mee in.
  11. Verwarm een tafelbarbecue voor tot deze goed heet is. De spiesen kunnen ook in een grillpan of op een reguliere barbecue bereid worden.
  12. Rooster de spiesjes van mosselen kort aan beide kanten op de grill.
  13. Serveer op de tomaten toast en serveer er de aioli bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 bollen knoflook
  • 4 flinke el Belgische mayonaise
  • 1 kg mosselen
  • 3+2 el pesto
  • 1 citroen
  • 4 sneden bruin vloerbrood
  • 1 ronde tomaat
  • scheutje goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 03 april 2024