Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gevulde karbonade van de barbecue

Met gruyère en truffelsalami gevulde procureur

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Steek de kamado aan en zorg voor een directe en een indirecte zone. Warm de kamado zo voor dat de temperatuur in de deksel ongeveer 150 °C. bedraagt.
  2. Prik de aardappels in met een vleesvork en leg ze afzonderlijk op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en kruid met fleur de sel en versgemalen peper. Vouw de folie goed dicht en leg de aardappels aan de rand van de kooltjes. Laat ongeveer 60 minuten poffen. Controleer met een scherp mes of de aardappels gaar zijn.
  3. Neem net voor het serveren uit de folie. Verwijder de bovenkant van de schil en druk het kruim wat plat. Leg op het rooster en laat voorzichtig nog 5 minuten bakken, zodat het licht krokant wordt.
  4. Snijd ondertussen de procureur in 2 dikke plakken en snijd ze zo open dat een grote opening ontstaat.
  5. Kruid het vlees aan de binnenkant met fleur de sel en versgemalen peper. Leg 4 plakjes truffelsalami in iedere plak procureur. Snijd de gruyère in kleine blokjes en verdeel over de opening van beide stukken procureur.
  6. Vouw de procureur weer in de oorspronkelijke vorm en maak goed dicht met prikkers of naai het dicht met een stukje keukentouw en een naald.
  7. Smeer de buitenkant van het vlees lichtjes in met olijfolie en kruid met fleur de sel en peper.
  8. Rooster aan beide kanten stevig op de barbecue tot het mooi gekleurd is en leg vervolgens op de indirecte zone. Laat nog 15 minuten garen.
  9. Dop ondertussen de doperwten schoon en blancheer 3 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Ris de munt en snijd de blaadjes ragfijn.
  10. Verwarm een scheutje olijfolie in een vuurvaste schaal, plaats op het rooster van de barbecue en laat de doperwten enkele minuten smoren. Voeg de munt toe, schep om en kruid eventueel met fleur de sel en peper.
  11. Neem het vlees van de barbecue en verwijder de prikkers of het touw.
  12. Snijd doormidden en serveer met de aardappel en de gesmoorde doperwtjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 g procureur
  • 125 g gruyèrekaas
  • 10 plakjes truffelsalami
  • 4 kruimige aardappels
  • 800 g doperwtjes
  • 4 takjes verse munt
  • flinke scheut olijfolie
  • fleur de sel
  • versgemalen peper

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024