Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gougères met Doruvaelkaas

Kaassoesjes met Doruvaelkaas

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
15
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwarm in een steelpan de boter met de melk en het water en roer af en toe door. Verwarm tot de boter geheel is opgelost.
  3. Snijd ondertussen de kaas in zeer fijne blokjes.
  4. Voeg de tarwebloem toe aan het hete vocht en blijf met een spatel roeren tot het een stevig geheel is dat loslaat van de bodem en begint te zweten.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg al roerende beetje bij beetje het ei toe. Voeg pas weer wat nieuw ei toe als het vorige geheel is opgenomen. Voeg een snufje zout toe.
  6. Roer de kaas erdoorheen en blijf roeren tot deze vrijwel geheel is opgelost.
  7. Schep de massa in een spuitzak met een glad mondje en spuit mooie hoopjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier of een bakmatje.
  8. Bak de gougères in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Open de deur van de oven niet tijdens het bakken. Test of de gougères gaar zijn door ze op te tillen van de bakplaat. Ze voelen dan licht en luchtig aan.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 75 g roomboter
  • 75 g melk
  • 75 g water
  • 75 g tarwebloem
  • 2,5 ei
  • 70 g Doruvael kaas
  • snufje zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024