• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Huisgemaakte garnalenkroketjes

Kroketjes met een vulling van Hollandse garnalen

Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
15
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Snipper de zoete ui fijn.
  2. Week de gelatine in ijskoud water.
  3. Smelt de roomboter in een kookpan en fruit de zoete ui tot deze glazig is.
  4. Voeg de tarwebloem toe en laat al roerende garen. Als de roux loskomt van de bodem en begint te zweten, is deze goed.
  5. Voeg beetje bij beetje de kreeftenfond en de kookroom toe en blijf roeren met een garde. Voeg telkens nieuw vocht toe als de massa klontvrij is.
  6. Laat de vulling ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Neem van het vuur.
  7. Knijp de gelatine goed uit en los op in de vulling.
  8. Snijd de peterselie fijn en meng met de Hollandse garnalen door de vulling. Roer er de eidooier doorheen en breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.
  9. Schep de massa in een schaal, dek af met plasticfolie en laat geheel afkoelen. Eventueel kun je de massa met behulp van een spuitzak ook in banen spuiten als deze deels is afgekoeld.
  10. Strooi tarwebloem op een diep bord.
  11. Klop de eieren los in een diep bord met een snufje zout en versgemalen peper.
  12. Strooi het paneermeel of de panko in een diep bord.
  13. Vorm kleine kroketjes van de vulling met je handen en leg in de tarwebloem. Rol rondom door de bloem en druk met de je handen nog wat bij om de vorm van je kroketjes te bepalen.
  14. Schud er het teveel aan bloem af en haal door het losgeklopte ei. Zorg dat de kroketjes rondom goed bedekt zijn met ei. Schud er het teveel aan ei af en haal rondom door het paneermeel of de panko.
  15. Herhaal het paneerproces nogmaals.
  16. Verwarm de friteuse voor op 170 °C.
  17. Pluk de krulpeterselie grof en laat enkele seconden frituren. Neem direct uit de olie als het niet meer bubbelt. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  18. Snijd de citroen in partjes.
  19. Frituur de kroketjes ongeveer 4 minuten. Ze dienen goudbruin en krokant te zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  20. Serveer de kroketjes met de gefrituurde peterselie en de partjes citroen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 8 takjes krulpeterselie
  • 2 eieren
  • tarwebloem
  • paneermeel of panko
  • frituurolie

Voor de vulling

  • 1 zoete ui
  • 75 g roomboter
  • 90 g tarwebloem
  • 35 cl kreeftenfond
  • 15 cl kookroom
  • 400 g Hollandse garnalen
  • 8 takjes krulpeterselie
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 eidooier
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024