• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Inktvisspiesjes van de barbecue

Geroosterde inktvistentakels met gezouten citroen, olijfjes en gerookte amandel

Gang
Bijgerecht Component Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 10 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de inktvistentakels goed af onder de kraan en dep droog.
  2. Verwarm in een brede pan 2 liter water en voeg er de witte wijn, de laurierblaadjes en het sap van 1 citroen aan toe. Snijd de andere citroen in plakjes en voeg eveneens toe. Kruid het vocht met een flinke snuf zout en versgemalen peper.
  3. Breng tegen de kook, voeg de tentakels toe en laat 45 minuten zachtjes pruttelen. Laat vervolgens afkoelen in de bouillon.
  4. Snijd ondertussen de schil van de gekonfijte citroen ragfijn en hak de olijven fijn. Meng in een kommetje met de rodewijnazijn en een flinke scheut olijfolie.
  5. Snijd de dille en de bieslook fijn en meng door de dressing. Kruid eventueel met een snufje zout en versgemalen peper.
  6. Hak de gerookte amandelen grof.
  7. Prik de afgekoelde en uitgelekte tentakels aan spiesen. Lepel er wat van de dressing overheen.
  8. Verwarm een tafelbarbecue voor tot deze goed heet is. De spiesen kunnen ook in een grillpan of op een reguliere barbecue bereid worden.
  9. Rooster de spiesen kort om en om tot ze mooi beginnen te kleuren.
  10. Dresseer op een schaal en lepel er rijkelijk de rest van de dressing overheen. Bestrooi met de gerookte amandelen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 inktvistentakels
  • 2 citroenen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 glazen witte wijn
  • ¼ gekonfijte citroen
  • 8 uitgelekte zwarte olijven
  • 2 flinke el rodewijnazijn
  • 4 takjes dille
  • 8 takjes bieslook
  • 2 el gerookte amandelen
  • scheut extra vierge olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 03 april 2024