• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kroketten van rundersukade

Kroketjes met een vulling van rundersukade

Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
15
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de rundersukade in kleine blokjes.
  2. Verwarm de runderbouillon en voeg er de sukade aan toe. Breng tegen het kookpunt, draai het vuur lager en laat ongeveer 2 uur heel zachtjes stoven.
  3. Controleer of het vlees gaar is en giet op een zeef.
  4. Snipper de zoete ui fijn. Schil de winterwortel en snijd in zeer fijne blokjes.
  5. Week de gelatine in ijskoud water
  6. Smelt de roomboter in een kookpan en fruit er de zoete ui en de winterwortel in tot het glazig is.
  7. Voeg de tarwebloem toe en laat al roerende garen. Als deze roux loskomt van de bodem en begint te zweten, is deze goed.
  8. Voeg beetje bij beetje de bouillon (waarin het vlees is gegaard) en de kookroom toe en blijf roeren met een garde. Voeg telkens nieuw vocht toe als de massa klontvrij is.
  9. Laat de vulling ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Neem van het vuur.
  10. Knijp de gelatine goed uit en los op in de vulling.
  11. Snijd de peterselie fijn en meng met de gegaarde blokjes sukade door de vulling. Roer er de eidooier doorheen en breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.
  12. Schep de massa in een schaal, dek af met plasticfolie en laat geheel afkoelen. Eventueel kun je de massa met behulp van een spuitzak ook in banen spuiten als deze deels is afgekoeld.
  13. Strooi tarwebloem op een diep bord.
  14. Klop de eieren los in een diep bord met een snufje zout en versgemalen peper.
  15. Strooi het paneermeel of de panko in een diep bord.
  16. Vorm kleine kroketjes van de vulling met je handen en leg in de tarwebloem. Rol rondom door de bloem en druk met je handen nog wat bij om de vorm van je kroketjes te bepalen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 8 takjes krulpeterselie
  • 2 eieren
  • tarwebloem
  • paneermeel of panko
  • frituurolie

Voor de vulling

  • 1 zoete ui
  • ¼ winterwortel
  • 75 g roomboter
  • 90 g tarwebloem
  • 4 dl runderbouillon
  • 1 dl kookroom
  • 500 g rundersukade
  • 8 takjes krulpeterselie
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 eidooier
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024