• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Libanees flatbread

Vegetarische gevulde pita’s

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Hak de kastanjechampignons en de oesterzwammen ragfijn.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de paddenstoelen met ⅔ van de ras el hanout en de chiliflakes in tot al het vocht verdampt is. Laat nog even bakken tot het mooi gekleurd is en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verkruimel de fetakaas en meng door de paddenstoelen.
  5. Smoor de spinazie kort in een scheutje olijfolie in een hapjespan tot het geslonken is. Kruid met zout en peper en laat goed uitlekken op een zeef.
  6. Leg 2 platbroden naast elkaar en verdeel er de spinazie overheen.
  7. Verdeel er het paddenstoelenmengsel overheen en dek af met een platbrood. Druk goed aan en leg op een bakplaat.
  8. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 10 minuten bakken. De kaas mag beginnen te smelten en het brood dient lekker krokant te zijn.
  9. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de rest van de ras el hanout en verfris eventueel met een scheutje limoensap.
  10. Snijd de platbroden doormidden en top met de Griekse yoghurt en de granaatappelpitjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 platbroden
  • 250 g kastanjechampignons
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 tl chiliflakes
  • 200 g fetakaas
  • 250 g gewassen spinazie
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 4 el granaatappelpitjes
  • scheutje olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 03 april 2024