• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Pinsa Romana met perzik

Pinsa romana van de barbecue met serranoham, burrata en gegrilde nectarines

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct en indirect te kunnen grillen. Zorg dat de temperatuur ongeveer 175 °C bedraagt.
  2. Snijd de nectarines rondom in en draai los van de pit. Verwijder pit en snijd in partjes. Besprenkel lichtjes met olijfolie en kruid met zout en peper.
  3. Ris de oregano en snijd een gedeelte ragfijn. Voeg toe aan de nectarines. Laat de nectarines ongeveer 10 minuten marineren.
  4. Grill de partjes nectarine op de barbecue boven de kooltjes tot ze mooi gekleurd zijn. Neem van het rooster en houd apart.
  5. Besprenkel de pinsa’s rijkelijk met olijfolie en bestrooi met de rest van de oregano. Kruid met een snufje fleur de sel.
  6. Bak beide pinsa’s op de indirecte zone gedurende ongeveer 8 minuten.
  7. Laat ondertussen de burrata uitlekken.
  8. Neem de pinsa’s van de barbecue en top met de gegrilde nectarines, plakjes serranoham en geplukte burrata.
  9. Lepel er de tomberry’s overheen en nog wat versgemalen peper.

TipIn plaats van nectarines kun je ook gebruikmaken van verse perzik

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 pinsa’s romana
  • 4 nectarines
  • 4 takjes verse oregano
  • 2 bollen burrata
  • 250 g serranoham
  • 2 grote el tomberry
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • versgemalen peper

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024