• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Salade van sobanoedels met meloen en groene kruiden

Noedelsalade met 2 soorten meloen, fijne groenten en een pindadressing

Gang
Bijgerecht Brunchgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel goed koud en laat volledig uitlekken.
  2. Maak beide soorten meloen schoon en snijd in niet te kleine blokjes. Schep op een zeef en vang het vocht op.
  3. Maak de peultjes schoon en snijd in ragfijne reepjes.
  4. Schil de bospeen en snijd in zeer fijne julienne.
  5. Snijd de peper in dunne plakjes.
  6. Pluk de kruiden, houd een beetje achter om de salade te garneren en snijd de rest fijn. Snijd de steeltjes van de koriander heel fijn.
  7. Meng in een kom de sesamolie met sap en rasp van limoen en voeg er de koriandersteeltjes aan toe. Hak de pinda’s fijn en voeg de helft toe aan de dressing. Voeg een beetje van het meloensap toe. Breng eventueel op smaak met een snufje zout en peper.
  8. Meng in een kom de noedels met de peultjes, de bospeen, de fijngesneden kruiden en de pinda’s.
  9. Maak lekker aan met de dressing en serveer op een grote schaal. Verdeel er de meloen overheen en lepel er nog een beetje dressing overheen.
  10. Garneer met de achtergehouden kruiden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g sobanoedels
  • ½ miniwatermeloen
  • ½ cantaloupemeloen
  • 200 g peultjes
  • ¼ bos bospeen
  • 1 groene peper
  • ⅙ bos munt
  • ⅙ bos koriander
  • ⅙ bos basilicum
  • 2 limoenen
  • 8 el sesamolie
  • 4 el geroosterde pinda’s
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 02 april 2024