Shoarma van procureur aan het spit

Shoarmarol van varkensnek, zoete ui en gekonfijte citroen

Gang
Hoofdgerecht Component
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
1 uur 10 minuten

Bereidingswijze

 1. Steek de kamado aan en plaats een hitteschild boven de kooltjes. Warm de kamado zo voor dat de temperatuur in de deksel ongeveer 150 °C. bedraagt. Beschik je over een elektrische spit of een kamadospit, bereid deze dan voor.
 2. Snijd de procureur met een vlijmscherp mes verticaal in zo dun mogelijke plakken.
 3. Maak de zoete ui schoon en snijd in niet te dunne ringen.
 4. Snijd de gekonfijte citroenen doormidden, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees en de schil in ragfijne stukjes.
 5. Meng in een kommetje de specerijen met een flinke scheut olijfolie en kruid extra met fleur de sel.
 6. Marineer de plakken procureur rijkelijk met de kruidenolie, de gekonfijte citroen en wat fleur de sel. Schep goed door elkaar zodat het vlees geheel bedekt is met de marinade.
 7. Doe hetzelfde met de zoete ui. Laat beiden minimaal 30 minuten marineren.
 8. Spies telkens een aantal plakken van de procureur op het spit, vervolgens wat uienringen en dan weer procureur. Ga zo door tot alle procureur en ui gebruikt is. Druk tussendoor zeer goed aan zodat het 1 geheel vormt en het de vorm van een rol shoarma krijgt.
 9. Hang het spit in de kamado volgens de instructies van het spit en laat deze al draaiend ongeveer 70 minuten roosteren. Plaats een vuurvaste schaal onder het spit om het druipende vet op te vangen. Schenk daar een flinke scheut water in. Daardoor verbrandt het niet en blijft de rol ook sappiger.
 10. Smeer de rol tussendoor regelmatig in met de kruidenpasta tot deze volledig gebruikt is. Lepel er iedere 10 minuten rijkelijk het braadvocht uit de vuurvaste schaal overheen.
 11. De shoarmarol is goed als deze aan de buitenkant mooi gekleurd en de kerntemperatuur van de rol 68 °C. bedraagt. Het mag zowel zachte als krokante stukjes hebben.
 12. Snijd er met een vlijmscherp mes dunne plakjes af en laat dan verder roosteren tot deze wederom gekleurd en krokant is. Blijf insmeren met de kruidenpasta en het braadvocht.
 13. De afgesneden stukjes procureur zijn klaar om te serveren. Je zou deze eventueel nog kort verder kunnen roosteren in een vuurvaste schaal.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

 • 1500 g procureur
 • 3 zoete uien
 • 2 el ras el hanout
 • 2 el gerookt paprikapoeder
 • 1 el komijnzaad
 • 2 gekonfijte citroenen
 • flinke scheut olijfolie
 • fleur de sel

Publicatie datum: 03 april 2024

Onbezorgd ondernemen. Word klant bij Sligro!

Inkopen doen bij Sligro

✔  Compleet food en non-food assortiment
✔  Persoonlijk advies van onze vakspecialisten
✔  Altijd de scherpste deals
✔  Ontvang gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

 

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.