Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het kroontje uit de tomaten en maak met een scherp mesje een kruisje in de onderkant.
Pliceer de tomaten (ongeveer 10 seconden koken en daarna gelijk op ijswater), en pel ze vervolgens.
Doe de tomaten in de blender/magimix en pulse deze met het zout. (Let op dat je ze niet te ver doordraait.)
Hang de tomaten op in een passeerdoek op een zeef en laat deze 2 dagen staan om uit te lekken.
Na 2 dagen zul je zien dat de uitgelekte tomaten een bijna steaktartaarachtige structuur hebben, en zo kunnen we deze ook serveren.
Draai in een blender/magimix de mozzarella met de chilipeper, 10-12 blaadjes basilicum, zout naar smaak door en voeg er druppelsgewijs wat kookroom aan toe om deze tot een mooie crèmedikte te brengen. Vul een spuitzakje met de crème en snijd er een kleine opening in.
Voor de basilicumolie de rest van de basilicum blancheren en goed droogmaken. Draai deze vervolgens met een staafmixer door in olijfolie en zeef deze weer.
Vorm de tomatentartaar in een ronde steker en spuit hier wat van de mozzarellacrème op.
Ingrediënten
1 kg tomaten (vleestomaat, coeur de boeuf, san marzano)