• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Tomatentartaar met mozarellacrème en basilicumolie

Vegetarische tartaat van tomaten met mozarellacrème

Gang
Hapje
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
2 dagen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook.
  2. Snijd het kroontje uit de tomaten en maak met een scherp mesje een kruisje in de onderkant.
  3. Pliceer de tomaten (ongeveer 10 seconden koken en daarna gelijk op ijswater), en pel ze vervolgens.
  4. Doe de tomaten in de blender/magimix en pulse deze met het zout. (Let op dat je ze niet te ver doordraait.)
  5. Hang de tomaten op in een passeerdoek op een zeef en laat deze 2 dagen staan om uit te lekken.
  6. Na 2 dagen zul je zien dat de uitgelekte tomaten een bijna steaktartaarachtige structuur hebben, en zo kunnen we deze ook serveren.
  7. Draai in een blender/magimix de mozzarella met de chilipeper, 10-12 blaadjes basilicum, zout naar smaak door en voeg er druppelsgewijs wat kookroom aan toe om deze tot een mooie crèmedikte te brengen. Vul een spuitzakje met de crème en snijd er een kleine opening in.
  8. Voor de basilicumolie de rest van de basilicum blancheren en goed droogmaken. Draai deze vervolgens met een staafmixer door in olijfolie en zeef deze weer.
  9. Vorm de tomatentartaar in een ronde steker en spuit hier wat van de mozzarellacrème op.

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten (vleestomaat, coeur de boeuf, san marzano)
  • 250 g buffelmozarella
  • 1 bosje basilicum
  • scheutje kookroom
  • ½ chilipeper
  • scheutje olijfolie
  • zout
  • affila cress

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 11 april 2024