• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Hygiëne en voedselveiligheid in de horeca

Iedere horecagelegenheid moet voldoen aan de hygiënecode voor de horeca. Dankzij Normec Foodcare ben je op elk moment optimaal voorbereid op een inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en dankzij Sligro profiteer je altijd van de beste prijs.

De oplossingen van Normec Foodcare & Sligro

Hygiëne inspecties

Met de onafhankelijke inspectie van Normec Foodcare ben je goed voorbereid op een onverwachte controle van de NVWA.

E-learning hygiëne in de horeca

Leer alle ins en outs over de hygiënecode en weet precies hoe je deze moet toepassen in je zaak. Inclusief certificaat.

Daarom werken volgens de hygiënecode

Hygiënisch – en dus voedselveilig -  werken is in deze tijd belangrijker dan ooit. En niet alleen om je gast veilig te kunnen ontvangen. De NVWA controleert horecabedrijven op naleving van de hygiënecode. Al dan niet na klachten van gasten. Sinds 2020 staan alle resultaten van deze inspecties online. De oplossingen van Normec Foodcare helpen je voorkomen dat je op deze 'zwarte lijst' komt te staan, en zo imagoschade oploopt. Of erger nog - dat je zaak moet worden gesloten. Door de juiste voorbereiding kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Over Normec Foodcare

Normec Foodcare heeft meer dan 250 jaar ervaring op het vlak van voedselveiligheid en productveiligheid. Dankzij de praktische oplossingen van Normec Foodcare weet je zeker dat gasten in jouw zaak onbezorgd kunnen genieten van lekker eten en drinken.

Gratis e-learning: Hygiëne in tijden van corona

Welke maatregelen kun je nemen om een veilige en hygiënische omgeving te creëren in jouw zaak, ondanks COVID-19? Volg deze e-learning gratis via Sligro.

Veelgestelde vragen

Elk horecabedrijf is verplicht om te voldoen aan de hygiëne-richtlijnen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Met de oplossingen van Normec Foodcare ben je verzekerd dat je op de juiste wijze voedselveilig werkt binnen jouw bedrijf en ben je altijd voorbereid op een NVWA-controle. En dankzij het inkoopvoordeel van Sligro profiteer je via ons altijd van de beste prijs.

Een hygiënecode geeft richtlijnen voor hoe bedrijven voedselveiligheid en hygiëne bewaken. Een hygiënecode is een praktische vertaling van o.a. je HACCP-plan. Door hiermee te werken geef je aan dat je er alles aan doet dat je gast veilig voedsel geserveerd krijgt. 

De hygiënecode voor de horeca kun je bestellen via de website van KHN.

Ook interessant voor jou?

Geïnteresseerd in hygiëne voor de horeca? Dan ben je wellicht ook geïnteresseerd in de volgende oplossingen.