• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Herfst- & Winterbarbecue

Meer ruimte in de keuken, een extra oven, álle tijd voor je gasten, maar bovenal: een unieke, markante smaak. Aan een winterbarbecue zitten talloze voordelen. Met deze grootse, winterse barbecuegerechten blaas je je gasten gegarandeerd omver!

Aziatische rollade van bavette

Opgerolde bavette van de barbecue met Aziatische smaakmakers.

Reebout van de barbecue met gin en sinaasappel

Zachtgegaarde reebout van de barbecue met een lak van gin, sinaasappel en jeneverbes.

beercan cabbage

Op de barbecue geroosterde hele rode kool met appeltjes en rozijntjes.

Spectaculair pronkstuk

Ook in de winter kun je eenvoudig een groot feestgebraad bereiden op de barbecue. Met een beetje geduld en voorbereiding blaas je je gasten omver met een spectaculair pronkstuk tijdens het kerstdiner. Met dit Italian porc roast-recept maak je gegarandeerd indruk bij je gasten. Bij Sligro hebben we mooie varkensmiddels voor bij dit recept. Ontdoe deze van ribben en knars en laat alle smaken van de rub vervolgens goed opnemen. De typische barbecuesmaak op het eind geeft het eindresultaat een extra dimensie. Hartstikke lekker om warm te eten als onderdeel van het kerstmenu, maar ook heerlijk koud op een broodje bij de kerstlunch de volgende dag. Of gewoon uit de hand bij de kerstborrel.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire inspiratie

Sligro biedt je alle inspiratie voor een compleet kerstdiner. Met onze tips en recepturen wordt het echt genieten deze kerst.

Winterbarbecue

Ook in de winter kun je eenvoudig een groot feestgebraad bereiden op de barbecue. Met een beetje geduld en voorbereiding blaas je je gasten omver met een spectaculair pronkstuk tijdens het kerstdiner.

Echte barbecuefans weten allang: zomer of winter, het hele jaar door kun je gebruik maken van de barbecue. Een prachtig feestgebraad voor op de kersttafel kan – ook in de winter – eenvoudig op de barbecue worden bereid, zolang deze maar droog staat. Belangrijk hierin is dat je het braadstuk voorbereid. Dit kan eventueel ook al een dag van tevoren worden gedaan.

Als je gaat barbecueën, is het van belang de tijd te nemen om de barbecue op temperatuur te laten komen. Geduld, eventueel met een lekker biertje in de hand, is hierbij belangrijk. Wacht tot je geen vlammen meer ziet en er een mooi grijs laagje op de gloeiende kolen ligt. Zo heb je wel de warmte, maar verbranden de vlammen niet je vlees. Als het vlees eenmaal op het rooster ligt, doet de warmte zijn werk en hoef je alleen af en toe het vlees te keren. 

Ligt het vlees op de barbecue, is het tijd voor ontspanning. Precies wat we willen tijdens de feestfagen: ongedwongen samen zijn met familie of vrienden. Vuurkorf erbij, glühwein of een paar mooie speciaalbieren binnen handbereik en genieten van elkaar en de heerlijke geur van het hoofdgerecht dat langzaam gaart. Eet smakelijk!