Culinaire trend

Feel Good Fish

Op het gebied van vis zijn heel makkelijk duurzame keuzes te maken. Dat geeft zowel jou als je gast een goed gevoel.  

Recepten

Ga aan de slag met duurzame vis! Geef Zeeuwse mosselen een Koreaans tintje, maak een knipoog naar de klassieke fish & chips of ga voor een salade met gemarineerde zalm.  

Gemengde zeevruchten-cocktail met planktonbotercrostini

Deze klassieker is gemaakt met onder meer grote garnalen, kleine garnalen en mosselen. De dressing is fris en op basis van tomaatjes en bieslook. Erbij een stokbroodje met zelfgemaakte planktonboter.

Romige Koreaanse mosselen

De combinatie van mosselen, gochujang, ui, knoflook en slagroom maakt dit gerecht een beetje ‘fusion’. Het is gegarneerd met de smaakmakers bosui, koriander en limoen.

Gepofte aardappel met kibbeling

Dit gerecht is een knipoog naar fish & chips, waarbij de chips werden vervangen door gepofte aardappel. Ravigotesaus maakt het af. Je kunt dit gerecht ook als amuse maken als je in plaats van een pofaardappel een krieltje neemt.

Salade met zalm gemarineerd in dragon-citroenolie

Een frisse voorjaarssalade met krieltjes, boontjes en zelf gepekelde en in dragoncitroenolie gemarineerde zalm. In de dressing komt de dragon-citroenolie terug.

Geroosterde zeebaars met dukkah en antiboise

Zeebaars heeft weinig meer nodig dan een goede bereiding op de grill. Erbij een kruidige dukkah met onder meer pistache en pompoen en een antiboise met tomaat, kappertjes en olijven.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends