• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Feel Fresh Salads

Een echte terrastrend die we zien dit jaar: feel fresh salads. De basis is eenvoudig, de marge hoog en het resultaat o zo lekker. 

Recepten

In salades kun je al je creativiteit kwijt. Ga voor een klassieke groene salade met een twist, of kies juist voor volop kleur. Wat dacht je van een Vietnamese salade met roze shisodressing?

'Ceviche' van koolrabi, radijs en kokos-koriander-peperdressing

Een op ceviche geïnspireerd vegetarisch gerecht waarin koolrabi en verschillende radijssoorten een hoofdrol spelen. Het resultaat is een creatief en toch betaalbaar gerecht met verschillende structuren en mooie kleuren.

Vietnamese salade met diepzeegarnalen en shisodressing

Deze salade is goed te portioneren en zit boordevol smaak. Komkommer, wortel, sesam, rode peper, garnalen en pinda’s: het zit er allemaal in. Een knalroze Shisodressing vult het kleurenpalet nog verder aan.

Salade van Hollandse groenten met zachte geitenkaas

Dit gerecht is eigenlijk een Hollandse ‘groententuin’ op basis van herkenbare groenten als asperge, doperwt en biet. De groenten zijn gestoken in een stevige crème, gemaakt van diepvriesdoperwten. Zachte Brabantse geitenkaas maakt dit vega gerecht af.

Groene salade met ‘gravad lax’

Een klassieke groene salade, boordevol groenten als peultjes, haricot verts, groene asperges en komkommer. Zelf gepekelde zalm zorgt voor zowel een smaak- als een kleurcontrast. Een echte hardloper op de kaart.

Middle East salad met kikkererwten, geitenyoghurthangop en gegrilde groenten

Deze vegasalade is opgebouwd uit geroosterde groenten en kikkererwten, hangop van geitenyoghurt en, voor het gemak, kant-en-klare hummus. Smaakmakers zijn frisse kruiden als munt en koriander. Lekker met krokant brood.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends