• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Geheimen van het schap

Grijp jij ook vaak naar producten die je al kent? Iets verder kijken levert verrassende resultaten en nieuwe inspiratie op! 

Blog geheimen van het schap

Bij het bedenken van nieuwe gerechten gaan veel chefs vaak uit van producten die ze kennen. Maar op onze schappen vind je ook veel niet voor de hand liggende producten waarmee je juist heel easy een verrassende twist aan een gerecht kan geven.

Recepten

In deze recepten worden producten uit het Sligro-schap gebruikt die weliswaar minder bekend zijn, maar wel heel geschikt om een gerecht flink mee op te waarderen.

Blini met belugalinzen

Belugalinzen zien er uit als kaviaar, maar smaken totaal anders. In dit recept hebben ze een zee-achtige smaak gekregen door ze in kombubouillon te koken en te serveren met zeekraal.

Langoustines met fregola sarda

Fregola Sarda heeft een typische smaak, die zich het best laat omschrijven als aards en rijk. Als je dat combineert met langoustines, een vleugje bottarga en sjalotparels krijg je een bijzonder (en) luxe gerecht.

Groentencarpaccio met gerookt zout

Verschillende kleuren radijs en biet zorgen voor een prachtig palet op het bord. Het gerookte zout zorgt voor een heerlijke rooksmaak en vegan roomkaas helpt het geheel in balans te brengen.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends