• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

De kracht van de culinair adviseur

Wist je dat Sligro ruim twintig culinair adviseurs in dienst heeft? Zij staan onze klanten dagelijks bij met (culinaire) raad en daad. 

Iedereen kent Sligro als betrouwbare leverancier voor de horeca. Maar Sligro gaat een flinke stap verder. We willen als een solide partner naast onze klanten staan en ze bijstaan in het horecavak. Onze ruim twintig culinair adviseurs zijn hiervan het ultieme voorbeeld. Dag in dag uit zijn zij de steun en toeverlaat voor talloze klanten in de meest uiteenlopende horecatakken.

Waar een culinair adviseur je mee kan helpen? Als je al een tijdje meedraait, kan frisse input je helpen met nieuwe creativiteit in de keuken. De culinair adviseurs hebben stuk voor stuk een gedegen horeca-achtergrond. Voor een chef de perfecte match om eens goed te sparren en tot nieuwe ideeën te komen.

Ontwikkelingen en trends
Dit kan bijvoorbeeld gaan over nieuwe bereidingswijzen en gerechten op de kaart of tips voor originele presentaties. De culinair adviseurs zijn als geen ander op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen en trends. Ook voor het berekenen van de juiste prijzen op je menukaart kunnen ze uitkomst bieden. Verder geeft de culinair adviseur deskundig advies over Sligro’s foodconcepten Slimme Keuken en Kleinste Keuken. Met Slimme Keuken bespaar je veel tijd en personeelskosten zonder in te boeten aan kwaliteit. Het foodconcept Kleinste Keuken behelst ruim 65 gerechten die je supersnel bereidt in één eenvoudig bedienbaar en handzaam apparaat, de Merrychef.

Advies op maat
Veel van hun werk doen de culinair adviseurs achter de schermen. Aan de telefoon bijvoorbeeld of op bezoek bij de klant. Maar ook op de winkelvloer zijn de culinair adviseurs vaak te vinden. Ze laten klanten door middel van kook demonstraties ruiken, proeven en kennismaken met originele bereidingen. Of ze maken klanten wegwijs in het enorme assortiment bestaande en nieuwe topproducten. Je kunt ze altijd benaderen voor advies op maat.

Remco Oude Tijdhof, culinair adviseur Maastricht

“Het klantportfolio waarvoor ik werk is enorm divers. Een leuk voor beeld is café Boëms Jeu in America, het stamcafé van Rowwen Hèze. Een gezellig bruin dorpscafe met één probleem: rond etenstijd liepen klanten weg, want er was op dat gebied niets te krijgen. Ik nodigde ze uit in de vestiging voor een demonstratie met de Kleinste Keuken. Ideaal om zonder culinaire kennis in no-time een voudige gerechten te serveren. Ze waren zo enthousiast dat ze hem ter plekke hebben aan geschaft. Op wat grotere schaal maakt nu ook de Jumpsquare group gebruik van het Kleinste Keuken-concept. Deze organisatie van 23 trampolinehallen schafte voor iedere hal de Merrychef aan. Veilig voor de jonge mede-werkers achter de counter en supersnel. Ze hebben nu ook vrijwel geen foodwaste, want negentig procent van de Kleinste keuken-gerechten komt uit de diepvries. Naast de standaard gerechten ontwikkelden we na lang testen een mooie kaart voor ze met client onlyproducten, zoals een triple chocolate muffi n en een speciale baguette met pulled pork.”

Aljen Reurink, culinair adviseur Zwolle

“Natuurlijk ben ik vaak in de vestiging te vinden, maar veel van mijn werk vindt plaats achter de schermen. Zo hielp ik camping De Pallegarste met de restaurantkaart. Ik bracht er lijn in zodat ze makkelijker en slimmer konden inkopen. Dit jaar deed ik hetzelfde met de pizza kaart. De toppings voor de pizza’s worden nu ook in het restaurant gebruikt, zodat ze niets hoeft weg te gooien. Verder werkt de camping met wisselende seizoenskrachten waardoor de hoeveelheid topping per pizza nogal kon verschillen. Met een mini-workshop ter plekke gaf ik een demonstratie met kleine maatbekertjes per toppingonderdeel zodat elke pizza nu op precies dezelfde manier wordt belegd. Een ander voorbeeld uit mijn klantportfolio is De Landije in Giethoorn. Eerder benaderden ze me al voor slimme aanpassingen van de menukaart, waarmee ze inmiddels veel tijd besparen. Ze verhuren ook bootjes waarin gasten een meegeleverd lunchpakket kunnen nuttigen. Op hun verzoek stelde ik daarvoor de verpakking met inhoud samen. Een mooi rieten mandje met daarin een goede fles champagne en heerlijke, exclusieve producten, zoals een potje tonijn en een mooi stukje rauwe ham.”

Teun Bakker, culinair adviseur Leiden

“In de vestiging geef ik veel demonstraties, workshops en uitleg over Sligro’s slimme concepten. Bijvoorbeeld voor het bestuur en leden van een vereniging waarvan we leverancier zijn. Onder begeleiding van mij en een collega kookten ze hier een volledig uitgeschreven zesgangendiner ter inspiratie voor het kerstdiner thuis. Naderhand mochten ze met een goed glas wijn zelf van het resultaat genieten. Zo’n verhaal gaat natuurlijk rond binnen de club, wat Sligro als partner op de kaart zet. Om dezelfde reden nodigen we ook businessclubs uit. Ze krijgen een culinaire rondleiding door de vestiging waar we een podium bieden aan een aantal van onze klanten. Ze kunnen zich hier mooi profi leren met een klein gerechtje, het mes snijdt dan aan twee kanten. De restaurateur krijgt er extra klanten door en ook ons levert het extra handel op. Verder zijn we nu onder andere bezig met L.S.V. Minerva. Deze grootste studentenvereniging van Nederland verzorgt naast exclusievere diners een daghap voor honderdvijftig tot vierhonderd studenten per dag. Minerva’s keuken ging van vier koks terug naar twee en maakt nu gebruik van ons Slimme Keuken-concept. Dit neemt ze heel veel werk uit handen en de kwaliteit van wat ze op tafel zetten blijft top.”

Hot topics