Grand Gérard

Groots in conserveren

Met z'n veelzijdige aanbod is Grand Gérard schapleider onder de conserven. Geen wonder, want gemak gaat hand in hand met kwaliteit.

Van ananas tot zongedroogde tomaten en van appelmoes tot zalm, het aanbod van Grand Gérard leent zich voor elke professionele keuken en biedt uitkomst voor diverse eet momenten. Het merk groeide uit tot een van de grootste onder de conserven. Geen wonder, want bij Grand Gérard gaat gemak hand in hand met kwaliteit.

Grand Gérard is hét conservenmerk van Sligro en behoort tot onze top drie grootste eigen merken. Het assortiment bestaat uit ruim driehonderd produc ten en groeit elke maand. Het is bovendien een van Sligro’s oudste merken: al in 1989 werden de eerste blikken van Grand Gérard verkocht. Het merk groeide de afgelopen decennia uit tot marktleider in de foodservice. De produc ten worden in menig restaurant - keuken volop gebruikt. Grand Gérard is dus met recht een gevestigde naam.

Nooit misgrijpen

Onder consumenten hebben conserven vaak een wat oubollig imago. Gelukkig weten veel chefs wel beter, zij kennen als geen ander de voordelen. Conserven hebben bijvoorbeeld een (zeer) lange houdbaarheid. Als je je voorraadbeheer op orde hebt of eens in de zoveel tijd groots inslaat, hoef je dus nooit mis te grijpen. Bovendien zijn de producten van Grand Gérard, naast zeer betaalbaar, altijd van een constante kwaliteit, terwijl de smaak en kwaliteit van verse producten per seizoen kunnen variëren. Een ander groot pluspunt van de producten van het merk is dat ze bij vrijwel elk eetmoment in te zetten zijn, van ontbijt tot diner en van voorgerecht tot dessert. Ook past Grand Gérard, mede dankzij het brede assortiment, in de keuken van elk type horecazaak. Zo biedt het merk luxe producten zoals kreeftenpasta, maar ook meer toegankelijke conserven zoals fruitcocktail. Onder het merk Grand Gérard vind je vis-, groente-, vruchten-, en paddenstoelenconserven, fonds, soepen, compôtes en antipasti zoals pesto, olijven en artisjokken - vaak in verschillende smaakvarianten. Recent zijn ook verschillende bouillons geïntroduceerd in de varianten vlees, vis, kip en groenten. Diverse smaken zijn verkrijgbaar in zowel poeder als pasta. In poedervorm is tevens de variant eekhoorntjesbrood op de markt gebracht.

Convenience en tijdswinst

Het assortiment van Grand Gérard bevat ook verschillende convenience-producten, waaronder geschilde, geblancheerde asperges, gegrilde courgettes en gemarineerde olijven. Dat scheelt in arbeidsuren en zo speelt het merk in op het personeelstekort in de horeca. Een ander mooi voorbeeld van een convenience-oplossing zijn de producten in zak. Tonijn en zongedroogde tomaten van Grand Gérard zijn bijvoorbeeld, naast in de gebruikelijke glazen potten en blikken, in zak verkrijgbaar. Deze produc ten bevatten minder olie en hoeven niet uit te lekken: tijdswinst dus! De meeste producten van Grand Gérard zijn bovendien in verschillende verpakkingsformaten te verkrijgen. Handig voor in kleine keukens én voor grootverbruikers. Uiteraard zit Grand Gérard ook bovenop de laatste foodtrends. Nieuw in het assortiment is dan ook jackfruit, de exotische vrucht die vaak dienstdoet als vlees vervanger. Onder het merk vind je dus niet alleen onmisbare klassiekers, maar ook nieuwe en innovatieve conserven.

Daan Koop, culinair adviseur Sligro Maastricht

Voordat Daan Koop (45) in het voorjaar van 2023 als culinair adviseur bij Sligro Maastricht terechtkwam, had hij vrijwel alle facetten van het horeca wezen al gezien. Hij werkte in de catering, een hotel en verschillende bistro’s en runde vijftien jaar lang een eigen restaurant in België. “Maar hier ben ik echt op mijn plek. Ik hou van de afwisseling en ik leer nog elke dag bij van mijn collega’s van de versafdelingen.” Daans favoriete keukens zijn de Japanse en de Italiaanse: “Vaak gaat het om een voudige, maar smaakvolle gerechten. Op voorwaarde dat er met goede producten wordt gewerkt natuurlijk!” Zijn recept Pinsa met gegrilde groenten en ricotta past precies in dat straatje. Daan belegt de pinsa onder meer met tomaten saus, gemarineerde artisjok, gegrilde aubergine en gegrilde paprika van Grand Gérard. “Het scheelt enorm veel tijd als ik niet zelf de tomatensaus hoef te maken en groenten hoef te grillen. De producten van Grand Gérard zijn bovendien van topkwaliteit. Ik werk al jaren met veel plezier met dit fijne merk.”

Hot topics