Smaakbeleving en een beetje show

Lacor coldsmoker

Serveer een vleugje magie aan tafel! Hoe meer je de zintuigen van je gasten prikkelt, hoe memorabeler hun ervaring is. De New Food Generation heeft haar eten en drinken graag verrassend en visueel spectaculair: instagrammable, maar dan wél met toegevoegde waarde voor de smaak. 

Coldsmoker smaakbeleving en een beetje show

Het is een smaaktrend die eindeloos veel mogelijkheden biedt: aromatiseren met koude rook. Een complete rookkast is daarvoor niet nodig. De rookpistolen van het bekende horecamerk Lacor zijn heel compact en eenvoudig te bedienen, met verbluffende resultaten. Door het koudrookprincipe kun je perfect koude gerechten en gekoelde dranken beroken.

Denk aan koude voorgerechten en sauzen, zuivel, oesters of carpaccio. Ook asperges, avocado en zelfs fruit geef je er een spannende dimensie mee, terwijl intussen de textuur behouden blijft. Of rook delicate producten zoals coquilles terwijl ze nog rauw zijn, om ze daarna verder te bereiden. Voor het roken van dranken leid je de rook in een fles of karaf, die je daarna vult met de vloeistof. 

De Lacor koudrokers gebruik je zo: leg wat houtsnippers, gedroogde kruiden, citrusschillen, kaneelstokjes of thee bovenop het rooster. Met een druk op de knop activeer je de ventilator en dan steek je de rookmot aan. Binnen enkele seconden komt er koele rook uit de slang.

Lacor heeft diverse bijbehorende stolpen en een deksel voor cocktails, met een ventiel waarop je de slang aansluit. Het geeft mogelijkheden voor een extra show-element. Creëer een belevenis door de stolp aan tafel op te tillen. De ruimte vult zich voor even met mysterieuze, heerlijk geurende rook. Een spektakel!

#ColdSmoke #InstaCool

De onweerstaanbare gerechten en dranken die je creëert met koude rook zijn té mooi om niet online te delen. Deze cold smoker van Lacor voor professioneel gebruik is eenvoudig en snel te hanteren. Alle onderdelen zijn demonteerbaar voor reiniging.

Onvergetelijk moment

Het moment dat de cloche wordt opgetild en subtiele rook zich verpreidt aan tafel… onvergetelijk! De stolpen zijn gemaakt van borosilicaatglas, dat extra stevig, licht en duurzaam is. Het siliconen ventiel sluit automatisch als je de slang van het rookpistool loskoppelt.

Opgaan in rook

Vlees, vis, groenten, cocktails, kaas, boter, mayonaise, popcorn, chocolade, ijs… De smaak van koude rook nodigt uit tot culinair experimenteren! Dit bijzonder compacte rookpistool is klein, licht en heel erg handzaam.

Smoke on the water

Een compacte cold smoker is óók je nieuwe favoriete baraccessoire! Maak indrukwekkende cocktails door het glas af te sluiten met dit deksel met zelfsluitend siliconen ventiel. Vul het glas met rook en benadruk het rokerige aroma van bijvoorbeeld whisky. Of geef een extra dimensie aan gin & tonic, bloody mary, martini en nog veel meer.

Hot topics