• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Producten, bereidingen, recepten & meer

Wild zwijn

Het wild zwijn, ook wel everzwijn genoemd, is de voorouder van ‘onze’ tamme varkens. Het zijn intelligente en actieve dieren. Het vlees is dan ook magerder dan dat van het varken. Everzwijn van Ruig is 100% puur scharrelvlees met een duidelijke herkomst.

De bijzondere wildsmaak van het wilde zwijn is te danken aan de gevarieerde voeding van deze omnivoor. Beukennootjes, kastanjes, knollen, kruiden, torren en slakken staan dagelijks op het menu van deze alleseters.

Jachtseizoen:                                  Combineert goed met o.a.:
1 juli – 31 januari                                Venkel – rozemarijn – rozijnen

Highlights uit het wild zwijn assortiment

Hele rug

Met een hele rug van het everzwijn kun je alle kanten op. Je maakt er eenvoudig een rack van door de wervel te verwijderen. Heerlijk zacht vlees met een absoluut sublieme smaak. Het is wat steviger en magerder dan varkensvlees.

Rugfilet

Sappig, mals vlees met een uitgesproken wildsmaak. Toch is een als medaillon gesneden rugfilet zeer toegankelijk. Laat je voor de smaakcombinaties inspireren door het dieet van het everzwijn zelf: kastanjes, paddenstoelen en bessen.

Achterbout

Met een bout van everzwijn zet je wat extra allure op de kaart. Versnijd het tot fricandeau of biefstukjes, of maak een heerlijke rollade. Een stoer stuk vlees voor een grote groep serveren? Braad de bout in zijn geheel.

Wild zwijn recepten

Wild zwijn assortiment

Gerookt en gegrild wild

Wild zoals je wild nog nooit geproefd hebt! Pak eens uit met bereidingen op de bbq. We geven je tips en inspiratie.

Alles over wild

Van hertenbiefstuk tot hazenpeper en van wild zwijn procureur tot eendenfilet. Mooie gerechten en bereidingen die mogelijk zijn met het wild assortiment van Sligro.