• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Hip, gezond alternatief en meer marge

Fresh lemonades

Drie voordelen van fresh lemonades:

#1 Makkelijke voorbereiding: Weinig ingrediënten en kan al een dag van te voren
#2 Volop ruimte voor creativiteit: Verwerk bijvoorbeeld groenten en fruit dat je nog hebt liggen
#3 Smaakwater als upgrade voor standaard tafelwater

Fresh lemonades dé zomertrend

Water saai? Niet met Fresh Lemonades. Maak je eigen verse frisdranken. Hip, meer marge, gezond alternatief voor ­frisdranken, no waste, eyecatcher op je terras en binnen no time geserveerd. Smaakwater als upgrade voor tafelwater.

In allerlei combinaties met puur fruit en verse kruiden ­mogelijk. Aanvullen met plat water, bruisend water of kokoswater. Even laten intrekken in de koeling en klaar is je drankje met 80 procent marge én met voordelen voor je gasten:

  • Stilt de dorst
  • Verkoelt
  • Gezond

Gezond alternatief voor frisdranken

Fresh Lemonades zijn een geweldig alternatief voor ­frisdranken met allerlei toegevoegde kleurstoffen en ­suikers. Deze drankjes passen ook helemaal in de huidige ­gezondheidstrend.

Het staat mooi op je terras en verkoopt zichzelf

De vrolijke kleuren in je glas of in de kan vallen op en zien doet verkopen.

Voordelen

De marges zijn hoog. Je gebruikt maar een paar verse ingrediënten en water, dus de inkoopkosten zijn over het algemeen laag. Zo wordt dit drankje een echte margemaker voor je terras.

Huisgemaakt voegt waarde toe

Voor je gasten is de beleving van Fresh Lemonades als die van versgeperste jus d’orange. Je gasten zullen ook bereid zijn er een vergelijkbare prijs voor te betalen. Als je iets met ­huis­gemaakt kunt aanbieden, met ­biologische ingrediënten, dan geef je duidelijk het signaal af dat je er moeite voor hebt gedaan je gast iets ­bijzonders voor te schotelen. Ze zien dat ook als je het opdient. Zoiets heeft enorme uitstraling op je terras en slaat meteen als kwaliteitsindicator terug op je hele zaak.

Presentatietip

Kilner glazen: stoer, trendy en beschikken over een handige draaidop tegen wespen. Grote hoeveelheden maken van een Fresh Lemonade? Probeer dan de Kilner kannen van ruim 8 liter.

Voor inspiratie: zo maak je het

Het is leuk om zelf combinaties te verzinnen. Fresh ­Lemonades zijn er in allerlei combinaties met groenten, fruit en verse kruiden mogelijk. Voor de optimale smaak maak je de Fresh Lemonades een dag van te voren en laat je ze een paar uren trekken in de koelkast.

Variatietip: voor de zoete variant voeg je naar smaak honing, gembersiroop of ahornsiroop toe.

Tip: organiseer je een buffet?

Maak een Fresh Lemonade bar met meerdere ­smaakvariaties en laat je gasten zelf hun drankje tappen.

No waste: gooi groenten en fruit in het glas

Heb je nog wat groenten en fruit liggen? Wees creatief en verwerk ze in een Fresh Lemonade. Het gaat er allemaal met schil en al in.

5 x onderscheidend met Fresh Lemonades

Verrijk de drankenkaart en maak meer marge met Fresh Lemonades. Laat je inspireren door deze ­varianten. Maar geef er vooral je eigen draai aan.

1 | Citroen, komkommer en munt

De ideale dorstlesser voor op ieder terras. Met slechts 1 komkommer, 2 citroenen en 4 takjes munt heb je een heerlijke combinatie. Pers één deel van de citroen uit en snijd het andere deel in kwarten. Schil de komkommer en meng heb met de citroen en het munt in een mooi glas. Giet het op smaak met kokoswater, bruisend water of plat water. En maak het af met crushed ice on top.

2 | Grapefruit, roze­marijn en honing

Met 4 grapefruits, 1 takje rozemarijn en 1 eetlepel honing creëer je een ­frisse smaakbeleving. Pers 1 gedeelte van de grapefruit en snijd de andere in kwarten. Het geheel gaat samen met de rozemarijn en de honing in een mooi glas. Giet plat of bruisend water erop en garneer af met crushed ice. 

3 | Limoen, sinaas­appel en dragon

Snijd de helft van 4 sinaasappelen in kwarten en pers de andere helft. Meng het in een mooi glas met 4 takjes dragon voor een lichte anijssmaak. Giet het op smaak met een watertje en maak af met crushed ice. Voor een zoete variant voeg je honing, gembersiroop of ahornsiroop toe.

4 | Watermeloen, munt en citroen

Pureer 200 gram water­meloen fijn en snijd 100 gram watermeloen in fijne blokjes. Doe dit in een mooi glas. Vervolgens voeg je 4 takjes munt en 1 in kwarten gesneden citroen toe. Giet hier naar smaak kokoswater of ­bruisend water bij en verrijk het met crushed ice. Mooi en kleurrijk! 

5 | Munt, citroen en ­sinaasappel

De basisvariant van Fresh Lemonades maak je met 2 citroenen, 2 sinaas­appelen en 4 takjes munt. Pers 1 deel van het fruit uit en snijd het andere deel in kwarten. Samen met de munt gaat dit geheel in een stoere pul. Giet hierbij kokoswater, plat of bruisend water en garneer af met crushed ice.

Rekenvoorbeeld  
Inkoopprijs: €0,50 - €0,65
Verkoopprijs: €2,50 - €3,25
Marge Tot wel 80%

Presentatie tools

Per stuk

Voor extra punch

Jonge jenever
Fles 1 liter
Mandarine
Napoleon
Mandarine
Fles 1 liter
Fles 70 cl

FRSH Matters Fresh Lemonade Infusions

Met deze producten breng je in no time jouw fresh lemonade op smaak.
FRSH Matters Fresh Lemonade Infusion is een fruit- en kruidenconcentraat op basis van puur natuurlijke ingrediënten, zonder E-nummers. Deze innovatie geeft plat-, bruisend- of kokoswater de onweerstaanbare smaak van vers fruit, groenten en kruiden. Ook andere toepassingen zijn mogelijk. Wat dacht je van cocktails of desserts? Of maak de gezonde variant van de slush puppy. Met infusions blijf je variëren.

Doe de inhoud van 1 FRSH Matters Fresh Lemonade Infusion in een tapkan van 8 liter. Voeg verse ingrediënten toe en vul de tapkan met plat-, bruisend- of kokoswater. Maak af met crushed ice. Zo maak je in een handomdraai een heerlijke fresh lemonade. Lekker puur van smaak, met alleen natuurlijke ingrediënten.

FRSH Matters Fresh Lemonade Infusions zijn vers. Bewaar ze daarom gekoeld.

Smeding Groenten en Fruit, verspartner van Sligro
De Opfaart 1, 9076 PG Sint Annaparochie
www.smeding.nl | info@smeding.nl | tel. 0518-409940