Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gebakken suikersla met makreeltartaar, biologische hangop, appeldressing en zuurdesemcroutons

Gang
Amuse Bijgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de appel in stukjes, bewaar enkele dunne plakjes voor de garnering. Doe de appelstukjes samen met de sjalot, appelazijn, suiker en mosterd bij elkaar in een keukenmachine. Draai deze fijn en voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe. Breng de dressing eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Hang de yoghurt op in een zeef, in een schone natte doek en zet dit met een bak eronder in de koeling. Na een uur of 12 heb je hangop. Roer deze door met een klein scheutje van de appeldressing.
  3. Snijd het zuurdesembrood in brunoise ter grootte van een crouton. Rooster de croutons circa 10 minuten in een oven van 180ºC tot ze krokant zijn.
  4. Snijd de makreelfilet met een scherp koksmes in kleine blokjes en maak deze makreeltartaar aan met bieslook en appeldressing.
  5. Snijd de suikersla in de lengte doormidden en snijd er een klein stukje van de onderkant af zodat deze mooi blijft staan. Schroei de suikersla kort aan in een hete droge bakpan tot deze kleurt.
  6. Dresseer de sla op borden met de makreeltartaar erop (zorg dat de tartaar luchtig op de sla komt, dat eet het lekkerst). Doe de hangop in een spuitzak of spuitflesje en dresseer deze op de makreeltartaar.
  7. Dresseer hier de croutons op en garneer het gerecht af met appel, cress, en sprenkel er wat appeldressing omheen.

TipGebruik de appeldressing ook eens als basisdressing voor salades.

Dit gerecht is ook lekker met Hollandse nieuwe.

OpmaaktipServeer het gerecht eens als amuse of bite. Serveer dit eventueel op een plateau of schaal.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 lichtzure Hollandse appel
  • 45 g sjalot, gesnipperd
  • 150 g appelazijn
  • 50 g fijne suiker
  • 1 el fijne mosterd
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 100 g biologische yoghurt
  • 50 g zuurdesembrood
  • 100 g makreelfilet zonder vel
  • 10 g bieslook, dun gesneden
  • 2 stuks suikersla (little gem)
  • enkele blaadjes cress, naar eigen inzicht

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 04 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant