Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gedroogde biet met ingelegde radijs, zachtgegaarde pieterman en dressing van Hollandse soja

Gang
Lunchgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Rooster de rode biet en de chioggiabiet circa 1 uur in een oven van 180ºC. tot deze helemaal gaar is. Verwijder de schil en snijd de biet in achten. Droog de bieten op een droogrek circa 4 uur in een droogoven op 75ºC tot ze ingedroogd zijn en wat ‘sticky’ worden.
  2. Meng 100 ml zonnebloemolie met de gepelde teentjes knoflook, gember, rode peper, sushiazijn, Kikkoman, sesamolie en fijne suiker samen en draai deze in een keukenmachine of thermoblender helemaal fijn. Zeef de dressing door een fijne zeef en bind eventueel met een mespuntje xantana en een staafmixer.
  3. Snijd de red meat radish in plakken en marineer in een scheut sushiazijn. Doe hetzelfde met de green meat radish en met de puntradijs. Laat alledrie circa 3 uur marineren.
  4. Verhit 3 dl zonnebloemolie tot 60ºC en draai hier enkele minuten de peterselie in fijn. Zeef vervolgens de olie. Strijk het brickdeeg in met deze olie en bak onder druk af, circa 8 minuten in een oven van 180ºC.
  5. Snijd de pieterman in 4 mooie stukken, Snijd de huid in en gaar deze op een rvs plateau met wat zout, peper en olie in een oven van 120ºC circa 8 minuten tot de vis glazig is vanbinnen.
  6. Dresseer de pieterman centraal op het bord met de bieten eromheen. Rol de gemarineerde radijs om het gerecht heen. Maak af met brickdeeg, sojadressing, kruidenolie en Daikon Cress.

TipHet gerecht is eenvoudig vegetarisch te maken. Je kunt de bieten dan evt. wat groter snijden en centraal op bord leggen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 rode bieten
  • 4 chioggiabieten of gele bieten
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 40 g verse gember zonder schil
  • 1 rode peper, zonder zaadjes
  • 200 ml sushiazijn + extra om te marineren
  • 200 ml Kikkoman sojasaus
  • 10 ml sesamolie
  • 60 g fijne suiker
  • evt. mespunt xantana
  • 1 red meat radish
  • 1 green meat radish
  • 8 puntradijzen
  • 1 bos peterselie
  • 1 vel brickdeeg
  • 150 g pietermanfilet met vel
  • Daikon Cress, ter garnering

Publicatie datum: 04 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant