Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Tomaat gevuld met tartaar van komkommmer, Hollandse garnaal, dillecrème en een gazpacho van komkommer

Gang
Amuse Bijgerecht Lunchgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de zonnebloemolie tot 60ºC (eventueel in een thermoblender) en draai hierin de dille helemaal fijn. Laat het geheel circa 5 minuten op vol vermogen draaien. Zeef de olie en koel terug tot keukentemperatuur.
  2. Meng de yoghurt met 30 ml sushiazijn en het eiwit. Draai dit fijn in een keukenmachine en voeg druppelsgewijs de dilleolie toe tot je een gladde dillecrème hebt.
  3. Plisseer de tomaten in kokend water en koel ze terug in ijswater. Verwijder het vel, snijd de bovenkant ervan af en haal de vrucht leeg met een pomme-parisienneboor. Snijd 50 gram komkommer zonder zaadlijster in hele fijne brunoise. Draai de overige komkommer met 125 ml water, de overige sushiazijn, het citroensap en tabasco naar smaak in een keukenmachine of sapcentrifuge tot een massa. Zeef het komkommersap en bind het eventueel met een mespuntje xantana tot een gazpacho-achtige structuur.
  4. Frituur de helft van de garnalen in z’n geheel in zonnebloemolie op 200ºC. Laat uitlekken op keukenpapier en zout ze licht na.
  5. Breng de komkommerbrunoise op smaak met de dillecrème en dresseer deze tartaar in de tomaat. Leg hier om en om de overige en gefrituurde garnalen op en garneer af met blaadjes Basil Cress en dun gesneden schijfjes snackkomkommer.
  6. Leg het kapje van de tomaat er weer op en dresseer de tomaat in een diep bord. Dresseer de komkommergazpacho eromheen.

TipHet gerecht is eenvoudig vegetarisch te maken. Vul dan de tomaat naast met komkommertartaar met andere structuren en garnituren van komkommer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 170 ml zonnebloemolie
  • 1 bos dille
  • 40 g biologische volle yoghurt
  • 130 ml sushiazijn
  • 45 g gepasteuriseerd eiwit
  • 4 medium of grote trostomaten
  • 175 g komkommer
  • sap van ½ citroen
  • enkele druppels tabasco
  • evt. mespunt xantana
  • 60 g Hollandse garnalen ongepeld
  • zonnebloemolie, om te frituren
  • Basil Cress, naar eigen inzicht
  • 1 snackkomkommer

Publicatie datum: 04 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant