Ontdek hier alle barbecuegeheimen

BBQ technieken

De barbecuetechniek bepaalt de kwaliteit. Ontdek hoe je de barbecue gemakkelijk en snel aansteekt. Leer hoe je nauwkeurig de kerntemperatuur  bepaalt. Maak vlees en vis nóg spannender door te roken. Varieer met direct en indirect grillen en ga als een pro aan de slag met slow cooking op je barbecue.  

 

Temperatuur regelen

De temperatuur waarop je barbecuet is afhankelijk van verschillende factoren. Met een kamado bepaal je het meest nauwkeurig de temperatuur, doordat je de volledige controle hebt over de zuurstoftoevoer en de rook die er kan ontsnappen via de margrietschijf.

×

Direct & indirect grillen

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt grillen. Direct grillen is bijvoorbeeld vooral geschikt voor gerechten die je niet meer dan 25 minuten grillt. Terwijl je met indirect grillen grotere stukken vlees of vis langere tijd gaart op een lagere temperatuur.

×

Warm & koud roken

Roken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Zo kun je vis, vlees of groenten warm óf koud roken. Elke manier geeft een andere smaak en textuur aan het product en heeft zo zijn eigen tools en houtsoorten. Bekijk de tips voor warm en koud roken.

×

Alles over brandstof voor je BBQ

Er bestaan meerdere manieren waarop je je barbecue kunt aansteken. En je hebt ook nog de keuze tussen wat je aansteekt: ga je voor houtskool of briketten? Elke keuze die je maakt werkt door in de smaak en structuur van wat je bereidt.

×

Low & slow

Low & slow is koken op lagere temperaturen. Ideaal om grotere stukken vlees langzaam te garen, soms wel een hele dag. Met low & slow onderscheid je je pas echt culinair met de barbecue. Controleer nauwkeurig de kerntemperatuur en serveer het perfecte stuk vlees.

×

Caveman style

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt grillen. Direct grillen is bijvoorbeeld vooral geschikt voor gerechten die je niet meer dan 25 minuten grillt. Terwijl je met indirect grillen grotere stukken vlees of vis langere tijd gaart op een lagere temperatuur

×

BBQ tools

De juiste barbecuetools maken barbecueën veel gemakkelijker. Bij Sligro kies je uit een breed assortiment aan professionele barbecuetools die topchefs ook gebruiken.

Meer zomerinspiratie

Met Sligro wordt het een pure zomer. Met heerlijke vega(n) recepten, cocktails, ijsassortiment en barbecuetoppers is er voor ieder wat wils.

BBQ technieken

Opzoek naar een barbecuetechniek die bij jou past? Sligro helpt jou graag op weg. De barbecuetechniek bepaalt namelijk de kwaliteit. Ontdek de kunst van het variëren met direct en indirect grillen en betreed het domein van slow cooking op jouw barbecue als een ware professional.