Culinaire trend

Ontdek jack(fruit)

Jackfruit, een van de grootste vruchten ter wereld, neemt snel smaken op en heeft een vlezige structuur. Geen wonder dat het zo populair is!

Recepten

De onrijpe variant van jackfruit is ideaal als vleesvervanger én voordeliger dan vlees per gerecht. Maak jack-itori, hachee of texmex chilibowl. En wat dacht je van een frietje jackfruit-rendang?

LOEMPIA MET JACKFRUITCURRY EN HOMEMADE LOEMPIASAUS

Loempia met een vulling van kruidige jackfruitcurry: meer multiculti kan het bijna niet worden. Dit gerecht bewijst hoe veelzijdig jackfruit eigenlijk is.

JACK-ITORI

Hier zie je hoe veel jackfruit ook qua uiterlijk lijkt op vlees. Een Aziatische marinade van sojasuas, mirin en sake geeft een heerlijke smaak. Het bijgerecht van komkommer en rettich past er perfect bij.

FRIETJE JACKFRUIT-RENDANG MET KOKOSDIP

Frietje Stoof, zoals de Belgen het noemen. De stoof werd omgetoverd in een Indonesische rendang, maar dan van jackfruit. De dip van kokosmelk, tamarinde en koriander geeft er een geraffi neerde twist aan.

HACHEE VAN JACKFRUIT

In dit gerecht gingen we voor het ultieme comfort food in de herfst: hachee! Lekker (en) klassiek met rodekool en aardappelpuree.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends